Nynke Pilon en Nicole van Schaik van De Wolverlei. ,,Ons team is net zo gemêleerd als de wijk.
Nynke Pilon en Nicole van Schaik van De Wolverlei. ,,Ons team is net zo gemêleerd als de wijk." De Wolverlei

Apotheek Wolverlei in Smitsveen Soest in ‘nieuw jasje’

17 mei 2021 om 12:00 Zakelijk

SOEST De Wolverlei Apotheek in de wijk Smitsveen heeft een indrukwekkende metamorfose ondergaan. De apotheek aan de Weegbreestraat is door een verbouwing ruimer en toegankelijker geworden. ,,Het is een plezierige omgeving geworden”, vertelt apotheker Nynke Pilon over het ‘nieuwe jasje’.

Het valt direct op bij de eerste stap over de drempel. De vier spreekbalies in de publieksruimte staan ruim van elkaar. Genoeg mogelijkheden om in alle rust en privacy met een medewerker te overleggen. Geen paperassen op tafeltjes, maar orde en netheid, zonder dat de omgeving te formeel wordt.

Achterin de ruimte een wachtruimte en daarnaast een spreekkamer. In de wachtruimte prijkt een fraaie tekening van de Arnica Montana, de officiële naam voor Valkruid of Wolverlei. De rust regeert in de Wolverlei Apotheek, terwijl er toch vier mensen geholpen worden.

FLINKE KLUS Apotheker Nynke Pilon bevestigt dat de eerste indrukken geen toeval zijn. ,,We waren de afgelopen jaren uit ons jasje gegroeid. Daarom hebben wij besloten om ingrijpend te verbouwen. Dat is een flinke klus geweest, want de apotheek bleef gewoon open. We hebben de verbouwing in twee fases gedaan en konden daardoor blijven doorwerken. De coronatijd maakte het gebruik van schermen al vertrouwd. De klus zit er op, sinds een maand kunnen we veel efficiënter werken. Bovendien is er veel meer privacy voor de patiënten in deze plezierige omgeving. Logistiek waren we hier echt aan toe. In de loop der jaren was het door kleine verbouwingen een lappendeken geworden.”

Ons team is net zo gemêleerd als de samenstelling van de bevolking in deze wijk met zoveel nationaliteiten

GEMÊLEERD In de apotheek is het een komen en gaan van wijkbewoners. De apotheek vervult duidelijk een belangrijke rol in Smitsveen. Een geolied team dat nauw samenwerkt, zorgt ervoor dat patiënten snel en accuraat geholpen worden; professioneel en met een vriendelijk woord. Nynke Pilon: ,,Nicole van Schaik is onze tweede apotheker, zij ondersteunt mij met alle werkzaamheden. Het is heerlijk werken in deze levendige en gemêleerde wijk met tientallen verschillende nationaliteiten van verschillende leeftijden. Ons team is net zo gemêleerd als de wijk, dat sluit perfect aan op de behoeften van de bewoners in deze omgeving.”

UITGIFTEAUTOMAAT Snel en eenvoudig (herhaal)medicatie afhalen op een moment dat het de patiënt uitkomt, kan nu bij De Wolverlei dankzij de 24-uurs uitgifteautomaat aan de buitenzijde van de apotheek. ,,Met deze automaat kunnen onze patiënten zeven dagen in de week, 24 uur per dag hun bestelde medicijnen ophalen. Het werkt heel simpel met een zescijferige code die per e-mail of SMS wordt toegestuurd. Dit voorkomt bovendien wachttijden.”

HUISARTSEN De contacten met huisartsen is voor de Wolverlei Apotheek uiteraard zeer belangrijk. Nynke: ,,De samenspraak met huisartsen is waardevol. Door korte lijnen met de huisartsen worden geneesmiddelgerelateerde problemen snel voorkomen. Zeer direct contact hebben wij natuurlijk met onze buren van de Huisartsenpraktijk Smitsveen.” Ze wijst naar een deur: ,,De huisartsenpraktijk is achter die deur, hoe dichtbij wil je het hebben?”

INFORMATIE Wolverlei Apotheek, Weegbreestraat 56, tel. 035 601 9646, www.wolverleiapotheek.nl

advertentie
advertentie