Afbeelding
Opsporing Verzocht

Politie: ‘Liquidatie man uit Soest voorkomen met drie aanhoudingen’

12 mei 2021 om 07:47 Misdaad

SOEST De politie zegt de liquidatie van een man uit Soest voorkomen te hebben met de aanhouding van drie verdachten. In de uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht werd dinsdagavond aandacht besteed aan de zaak. Er werden onder meer beelden getoond van verdachten en verdachte voertuigen.

Half maart 2021 ontving de politie informatie dat er een liquidatie werd voorbereid in Soest. Er werd direct een onderzoek opgestart en dankzij razendsnel ingrijpen is waarschijnlijk die moord voorkomen. Er werden drie verdachten aangehouden, van wie een 35-jarige man uit Den Haag nog vast zit.

Op beeldmateriaal van 5 maart en 9 maart zijn personen te zien die vermoedelijk de situatie en omgeving verkenden in aanloop naar de geplande moord.

Net na 08.00 uur op vrijdag 5 maart reed in Soest een zwarte Opel Zafira over de Soesterengweg. Voorin zaten twee personen en achterin nog ten minste één. Even later liepen twee mannen door de buurt, die na een tijdje werden ingehaald door de Zafira. De bestuurder daarvan kwam ook vrij duidelijk in beeld. 

Ook op dinsdag 9 maart deed een verdachte vermoedelijk een voorverkenning daar aan de Soesterengweg. Deze man reed in een witte Volkswagen Caddy. Een opvallend detail aan die bestelauto is het uitgeboorde slot van het portier van de laadruimte. Mogelijk was er iets mis met de Caddy. Rond 07.15 die ochtend is gezien dat de witte auto werd geduwd, bij de hoek van de Julianalaan en het Julianaplein. 

De politie weet dat de Caddy, die inmiddels in beslag is genomen, op 31 januari werd gestolen vanaf de Jan Tooropstraat in Amsterdam. Op dit voertuig zaten valse kentekenplaten. Twee dagen later, op 2 februari, is het voertuig gezien op de Groenhof in Almere. Er rijdt momenteel nog eenzelfde Caddy rond met originele platen, naar dit busje en de bestuurder is de politie niet op zoek.

Bron: Opsporing Verzocht.

De politie is op zoek naar meer informatie, over de voertuigen en over de personen. ,,Alle personen op de camerabeelden worden verdacht van het voorbereiden van een liquidatie. Elk beetje informatie over de verdachten en/of over de twee auto’s kan van zeer groot belang zijn. Uw informatie doorgeven kan desgewenst  anoniem via ‘M’ of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen.” Tips doorgeven kan via de Politie Opsporingstiplijn (gratis): tel. 0800-6070; Meld Misdaad Anoniem (gratis): tel. 0800-7000; of via Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): tel: 088-6617734.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie