Afbeelding
Eempers

Soesterbergers stropen mouwen op om kale bloembak op te fleuren

9 mei 2021 om 14:00 Natuur en milieu

SOESTERBERG De kale bloembak bij de brievenbus aan de Buys Ballotlaan krijgt binnenkort een fleuriger aanzien door de bloemen die er zullen groeien. Dat is te danken aan het initiatief van Ed Soesbergen. Hij gaf daarmee gehoor aan de oproep die vorige maand op de Nationale Zaaidag werd gedaan om bijen en andere bestuivers een handje te helpen én tegelijkertijd de leefomgeving op te fleuren

Een van de inwoners die erop reageerde, was Marjon Knevelman. Zij is aangesloten bij ‘guerrilla gardening’, een activiteit die erop gericht is meer groen in stedelijke omgevingen te realiseren. Met anderen hielp zij enthousiast een handje mee bij het schoffelen en inzaaien van de bloembak. Voorbijgangers vonden het een sympathiek initiatief en sommigen deden spontaan aan de actie mee. 

De gemeente is op de hoogte gebracht van dit initiatief, waarvan de uitvoerders hopen dat dit elders in de gemeente, bijvoorbeeld door het opfleuren van boomspiegels of het droppen van zaadbommen in kale perken, navolging krijgt.

advertentie
advertentie