Bij toeval werd in een bijgebouw een hennepkwekerij ontdekt (foto ter illustratie).
Bij toeval werd in een bijgebouw een hennepkwekerij ontdekt (foto ter illustratie). Politie Amersfoort

Hennepplantage in Soesterberg ontdekt door gaslek

4 mei 2021 om 08:10 Misdaad

SOESTERBERG Nadat de brandweer had vastgesteld dat een gaslek bij een woning aan de Moerbessenberg in Soesterberg direct te verhelpen was door de gaskraan dicht te draaien, werd in het bijgebouw waar de leiding uitkwam een hennepplantage ontdekt. De politie en specialisten van netbeheerder Stedin handelden deze zaak af.

De brandweer stond maandagavond op het punt te beginnen aan de wekelijkse oefenavond toen ze werd gealarmeerd voor het gaslek. Aan de achterzijde van een woning bleek bij een bijgebouw de gasleiding afgebroken te zijn, mogelijk door koperdiefstal. Doordat het gas direct met lucht werd vermengd, leverde dit geen direct gevaar op. Door na het forceren van een deur binnen in de woning de gaskraan dicht te draaien, was alle gevaar geweken,

Althans, wat de gaslekkage betrof. Want bij onderzoek na het openbreken van een deur ontdekte de brandweer in een bijgebouw bij de woning van het complex dat grotendeels leegstaat om plaats te maken voor nieuwbouw, een hennepplantage. De stroom hiervoor werd illegaal afgetapt. Door de wijze waarop dit gebeurde, was sprake van een gevaarlijke situatie. De politie stelt een nader onderzoek in.

advertentie
advertentie