Wim van Steendelaar.
Wim van Steendelaar. Eigen foto

Afscheid van Soester wandelicoon Wim van Steendelaar

30 april 2021 om 19:15 Mensen

SOEST In familiekring is vrijdagmiddag in crematorium Laren afscheid genomen van de op 71-jarige overleden Wim van Steendelaar. Hij was jarenlang secretaris van de wandelsportvereniging Olympia, waarvan hij zestig jaar lid is geweest. Bij zijn vijftigjarig lidmaatschap werd hij benoemd tot lid van verdienste.

Hij was niet alleen een fanatiek wandelaar, maar ook actief op organisatorisch gebied. Hij was lid van een commissie Sticht Gooise Wandelsport Bond (SGWB) die tot doel had de wandelsport te bevorderen. Voor zijn inzet voor de sport onderscheidde de SGWB hem door hem te benoemen tot lid van verdienste. Ook was hij drager van de zilveren speld van de SGWB.

ORGANISATOR Niet alleen in Soest maar ver daarbuiten was Van Steendelaar bekend als organisator van wandeltochten, zoals de Paleis Soestdijktocht die 35 edities beleefde, en de Winter-, Natuur- en Nachtwandelingen. Ook voor het Gilde maakte hij zich verdienstelijk in de organisatie van de Avondwandeling van het wandelcomité Jacob van Gaesbeek. Van nagenoeg alle tochten zette hij ook de parkoersen uit.

Van Steendelaar, die ook enige tijd leider was van de senioren-wandelgroep, regelde namens Olympia de medewerking van de leden aan verschillende evenementen, zoals optochten, de jaarlijks Ambachtenmarkt, braderieën en acties in de gemeente. Ook blies hij het verenigingsblad De Knollenstapper nieuw leven in.

Nadat de vereniging door afnemend ledental per 31 december 2020 werd opgeheven, bleef Van Steendelaar zich inzetten voor hulp aan anderen.

advertentie
advertentie