Bijeenkomst voor mantelzorgers in Uw Mantelzorg Café (vóór corona).
Bijeenkomst voor mantelzorgers in Uw Mantelzorg Café (vóór corona). Mantelzorg Café

Gemeente Soest deelt Knollenbon uit aan mantelzorgers

23 april 2021 om 10:15 Zorg

SOEST De gemeente Soest wil ook dit jaar alle mantelzorgers bedanken voor de goede zorg en hulp die ze geven aan hun naasten. Ieder jaar ontvangen mantelzorgers die zorgen voor iemand in Soest en Soesterberg het mantelzorgcompliment. Dit is een waardering voor de onbetaalde zorg en hulp die mantelzorgers voor langere tijd bieden aan een familielid, vriend of kennis. 

Dit jaar is de waardering een ‘Knollenbon’. Dat is een waardebon die bij verschillende lokale winkels en horecabedrijven kunnen worden verzilverd. Jonge mantelzorgers (scholieren) kunnen een Bol.com waardebon aanvragen.

LANGDURIG ,,Veel inwoners van Soest en Soesterberg zorgen voor een ander. Als dat langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke of gehandicapte naaste is, dan is dat mantelzorg. Deze doelgroep is voor veel mensen onzichtbaar. Deze mensen willen we graag de waardering geven die ze verdienen”, zegt wethouder Liesa van Aalst.

INFORMATIE Voor wie twijfelt of hij of zij mantelzorgers is: www.youtube.com/gemeentesoest In die video vertellen twee mantelzorgers hun verhaal. Informatie over mantelzorg in de gemeente Soest vindt u via Op https://zorgzaam.soest.nl/mantelzorg is alle informatie over (ondersteuning van) mantelzorgers te vinden, alsmede een animatie voor jonge mantelzorgers.

AANVRAGEN Het compliment kan worden aangevraagd via tel. (035) 6093411 of https://zorgzaam.soest.nl/mantelzorg Mantelzorgers die betrokken zijn bij Steunpunt Mantelzorg, King Arthur Groep, Welzin, SWOS, MEE, Saar aan Huis en Interakt Contour ontvangen de Knollenbon automatisch.

advertentie
advertentie