Vorige week werd bijna zeven mille opgehaald in Soest voor de Hartstichting.
Vorige week werd bijna zeven mille opgehaald in Soest voor de Hartstichting. Hartstichting

Collecte Hartstichting in Soest brengt 6975 euro op

23 april 2021 om 08:26 Overig

SOEST Bij de lokale afdeling van de Hartstichting spreken ze van een ‘groot succes’. De collecte voor deze organisatie leverde onlangs in Soest 6975 euro op. Dat is inclusief bijna duizend euro die in totaal door inwoners via iDEAL werd overgemaakt.

In de periode voor de collecteweek van 11 tot 17 april zijn drie wijkhoofden en de coördinator druk geweest met het bellen, mailen en whatsappen naar collectanten, het indelen van de looproutes en klaarmaken van de bussen. Nieuw dit jaar was dat de collectebus voorzien was van een aan de bus gekoppelde iDEAL code.

Vaak hoorde de collectant aan de deur dat er helemaal geen contant geld in huis was. De iDEAL code was dan een uitkomst. Degene aan de deur kon op zijn/haar telefoon de code scannen met zijn/haar bank-app en dan een bedrag naar keuze overmaken. ,,Digitaal kwam dat dan in de collectebus van de collectant. Leuk voor de opbrengst van de collectant en natuurlijk voor de Hartstichting”, aldus Marten Rosing, in Soest coördinator van de collecte.

Hij ziet tegelijkertijd dat er wellicht meer opbrengst voor dit goede doel te genereren zou zijn wanneer er meer vrijwilligers beschikbaar zouden zijn. ,,Dit jaar hadden we 38 collectanten en daarmee konden we niet heel Soest bereiken. Dus mocht het zo zijn dat iemand de collectant heeft gemist, dan kunnen mensen alsnog een bijdrage overmaken. Ga daarvoor naar www.hartstichting.nl

COLLECTANTEN ,,Voor de collecte van 2022 zijn we naarstig op zoek naar nieuwe collectanten”, vervolgt Rosing. Hij vraagt mensen, die in april volgend jaar enkele uren willen meehelpen bij de collecte een e-mail te sturen naar naar hartstichtingsoest@gmail.com. Voor Soestdijk en Boerenstreek zoekt de Hartstichting ook nog wijkhoofden. Zij collecteren niet zelf, maar enthousiasmeren de collectanten binnen hun wijk en zorgen ervoor dat die de collectebus krijgt, die ze later ook weer innemen. Mensen die belangstelling hebben voor die functie kunnen naar hetzelfde adres mailen.

advertentie
advertentie