Buitensporten onder begeleiding: een alternatief voor de binnensporters.
Buitensporten onder begeleiding: een alternatief voor de binnensporters. Johan van Beek

DSN: ‘Wijs in Soest en Soesterberg voor zaalsportclubs buitenlocaties aan’

22 april 2021 om 16:30 Corona

SOEST De raadsfractie van DSN wil dat het college in de gemeente buitenlocaties aanwijst waar de zaalsportverenigingen kunnen sporten. Binnensporten is vanwege corona nog steeds niet toegestaan.

Sinds 16 maart is het toegestaan voor jongeren tot 26 jaar om buiten te sporten met de beperking dat dit op een sportaccommodatie gebeurt, stelt DSN. Daarnaast hebben gemeentes de bevoegdheid gekregen extra buitenlocaties aan te wijzen waar onder begeleiding gesport mag worden.

ONMOGELIJK Raadslid Yolande Gastelaars: ,,In omringende gemeentes, zoals Amersfoort, wordt hier gebruik van gemaakt door in overleg met binnensportverenigingen locaties aan te wijzen. Hierdoor krijgen binnen sportende jongeren toch de gelegenheid om te kunnen trainen. Bij ons zijn signalen binnengekomen dat in Soest dit pad onmogelijk wordt gemaakt.”

Reden voor DSN om in de pen te klimmen en vragen te stellen aan het college. Als dat nog niet is gebeurd wil DSN dat de gemeente zo snel mogelijk in overleg met de zaalsportclubs buitenlocaties aanwijst.

advertentie
advertentie