Anita Vreugdenhil (links) van Idea en Idelette Sleurink van de SWOS waren, met anderen, betrokken bij pop-up museum De Ontdekking.
Anita Vreugdenhil (links) van Idea en Idelette Sleurink van de SWOS waren, met anderen, betrokken bij pop-up museum De Ontdekking. Jan Frommink

Cultuurprijs Soest 2021 voor pop-up museum De Ontdekking

21 april 2021 om 22:46 Kunst

SOEST Pop-up museum De Ontdekking heeft de Cultuurprijs Soest 2021 gewonnen. Dat is woensdagavond bekendgemaakt tijdens een culturele bijeenkomst in kleine kring met de vijf genomineerden. De juryprijs werd toegekend aan Openluchttheater Cabrio.

De Ontdekking was een initiatief van Anita Vreugdenhil van Cultuurcentrum Idea in nauwe samenwerking met Maria Bremmer en Petra Wieman van Lyvore, Idelette Sleurink van SWOS en Leintje Hoogenkamp van Kunstuitleen Gooi- en Eemland. Er werden meer dan honderd kunstwerken, uitgezocht door gastconservatoren, aan een breed publiek getoond. Het project krijgt als gemeentelijke prijs 2.000 euro en een replica van het beeld dat om de twee jaar aan de winnaar wordt uitgereikt.

JURYPRIJS Cabrio kreeg van de jury de prijs van 1.000 euro. Het openluchttheater is de laatste twee jaar op veel fronten zich blijven ontwikkelen en organiseerden in 2020 tijdens corona intieme concerten, waarvan de opbrengst geheel ten goede kwam van de artiesten. Basisscholen werd het theater beschikbaar gesteld voor de uitvoeringen van musicals, iets wat vanwege de coronamaatregelen in de scholen niet mogelijk was.

De drie andere genomineerden voor de Cultuurprijs Soest 2021 waren jongerencultuurcoach Riëndy Holder, landschaps-cultuurgids Göran Christiansson en Mini-bios Artishock.

Een uitgebreid verslag van de prijsuitreiking staat woensdag 28 april in de Soester Courant.

In Cabrio werden vorig jaar ook schoolmusicals uitgevoerd.
advertentie
advertentie