Afbeelding
Pixabay

204 bedrijven in Soest ontvangen steun in vierde NOW-ronde

15 april 2021 om 13:02 Corona

SOEST  Het UWV heeft 204 aanvragen van bedrijven uit de gemeente Soest goedgekeurd in de vierde ronde van de NOW-regeling. In de hele regio werden 1.476 aanvragen goedgekeurd. Dat is 4,47 procent minder dan het aantal goedgekeurde aanvragen in de derde ronde (1.545).

Landelijk heeft het UWV in de vierde ronde van de NOW-regeling ruim 74.000 aanvragen van bedrijven goedgekeurd. Inmiddels heeft de instantie 2,1 miljard euro aan voorschotten overgemaakt, meldt het UWV op basis van cijfers over de vierde NOW-ronde. 

Bedrijven konden van half februari tot half maart een aanvraag indienen. Ruim tweederde van de toekenningen ging naar bedrijven in de sector horeca en catering, de detailhandel en zogeheten overige commerciële dienstverlening. Er zijn deze ronde minder aanvragen ingediend dan tijdens de derde ronde, die van half november tot eind december liep. Destijds werden ruim 77.000 steunaanvragen goedgekeurd.

VIJFDE PERIODE In overleg met het ministerie is besloten om het loket voor de vijfde periode NOW (april tot en met juni 2021) vervroegd open te stellen en de aanvraagtermijn ook langer te laten duren. 

Aanvankelijk zouden werkgevers een aanvraag kunnen indien van 17 mei tot en met 13 juni. Die termijn wordt met vier weken uitgebreid: ,,Werkgevers kunnen nu al vanaf donderdag 6 mei bij ons terecht en een aanvraag indienen kan tot en met de laatste dag van de periode, woensdag 30 juni”, aldus UWV-bestuurder Janet Helder. 

Lees hier het bericht van het UWV met de bijbehorende factsheet met meer cijfers.

advertentie
advertentie