Theo Wennekes
Theo Wennekes Petra van Ooijen

Theo Wennekes neemt afscheid van Cocon Wonen

12 april 2021 om 12:35 Lokaal Deel je nieuws

Directeur-bestuurder Theo Wennekes neemt per 1 mei 2021 afscheid van Cocon wonen te Soest. Theo werd begin 2016 benoemd.Hij kreeg als opdracht om een toekomstvisie te ontwikkelen voor de Soester verhuurorganisatie van ruim 500 seniorenwoningen en enkele bedrijfs- en multifunctionele ruimtes, zoals Ontmoetingscentrum Klaarwater in woongebouw Honsbergen.

Onder het bestuur van Theo Wennekes is onder andere woongebouw Honsbergen gerenoveerd. De levensduur is daardoor met 25 jaar verlengd, de woningenhebben een enorme sprong gemaakt in de energie-prestatie-index en de buitenruimtes zijn vergroot. Voor de bewoners betekende de renovatie naast lagere stookkosten een forse verbetering van het woongenot. Voor woongebouw De Drie Eiken in Soesterberg bleek een renovatie niet haalbaar. Het besluit tot sloop en nieuwbouw is inmiddels genomen.

Er is behoefte aan betaalbare huisvesting met op senioren gerichte voorzieningen.

Er ligt dan ook een plan om op het Orlando-terrein, naast woongebouw De Vijverhof,  50 nieuwbouwwoningen te realiseren voor senioren. In verband hiermee heeft Wennekes het initiatief genomen om terrein en gebouw over te nemen van de gemeente Soest.   

In de vijf jaren dat Wennekes leiding gaf aan de woningstichting is er structuur gegeven aan de medezeggenschap van bewoners.Het Bewoners Tevredenheids Onderzoek heeft mooie rapportcijfers gegeven aan het “je thuis en veilig voelen” in je woning en het huismeesterteam is inmiddels een begrip geworden voor de meer dan 550 bewoners.

Per 1 mei 2021 wordt Theo opgevolgd door de heer Dick Mol (57) als directeur-bestuurder van Cocon Wonen. Hij is een ervaren bestuurder van wooncorporaties en zorgvastgoed. Dick woont in Amersfoort. Hij heeft passie voor mensen en maatschappelijk ondernemen en gaat daarom graag aan de slag bij Cocon Wonen.    

Jan de Meij, voorzitter van de Raad van Toezicht over deze bestuurswisseling:  “ Met Theo heeft Cocon Wonen een stevige professionaliseringsslag gemaakt. Met de komst van Dick wordt verder gewerkt aan de nieuwbouwplannen met aandacht voor verduurzaming en een prettige woonbeleving voor huidige en nieuwe bewoners” 

advertentie
advertentie