Buurtbewoners brachten na de overval in oktober een attentie voor alle BONI-medewerkers. Twee verdachten zijn inmiddels aangehouden.
Buurtbewoners brachten na de overval in oktober een attentie voor alle BONI-medewerkers. Twee verdachten zijn inmiddels aangehouden. Jaap van den Broek

Twee verdachten van overval BONI aangehouden

8 april 2021 om 15:34 Misdaad

SOEST De politie heeft twee jongens aangehouden, die ervan worden verdacht in oktober vorig jaar een overval te hebben gepleegd in de BONI supermarkt aan de Parallelweg. Het onderzoek naar een mogelijke handlanger van het tweetal loopt nog. De verdachten die zijn opgepakt zijn jongens uit Baarn, van 15 en 17 jaar.

Op bewakingsbeelden is goed te zien hoe ze gewapend met messen en een hamer naar de kassa liepen. Ze bedreigden de caissière, maar zij weigerde de kassa te openen. Daarop sprongen enkele overvallers over de balie en gristen uit het schap rookwaren weg. Nog geen minuut nadat ze waren binnengekomen, waren ze alweer vertrokken.

OPSPORING Na de overval werd direct een rechercheonderzoek gestart. Ook besteedde het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld aandacht aan de zaak en werden de bewakingsbeelden getoond. Het onderzoek leidde woensdag 7 april tot de aanhouding van twee verdachten.

Enkele dagen na de overval werden namens buurtbewoners van het Witte Paardstraatje en het Kerkpad ZZ bloemen en bonbons naar de supermarkt gebracht, bestemd voor alle medewerkers. Dat gebeurde op initiatief van Remon Wilms, de beheerder van de Buurt Whats appgroep. Dat gebaar werd zeer gewaardeerd. ,,Fantastisch”, reageerde bedrijfsleider Michel Maat destijds. Maat was nog niet zo lang geleden bedrijfsleider geworden. Zijn voorganger kwam plotseling te overlijden.

WAARDERING ,,Het voelt ook als een waardering voor wat we doen”, zei Maat over de actie van de buurt. En dat was ook precies zo bedoeld, liet Wilms weten.  Buurtbewoners hadden spontaan gereageerd op de actie van Wilms. ,,Als je kijkt naar alle hartverwarmende reacties, kun je vaststellen dat de BONI voor de buurt van belang is. Mensen doen er hun boodschappen, maar het is voor hen ook een ontmoetingsplaats. Ik wil niet zeggen dat ik de medewerkers ken, maar je komt ze natuurlijk wel steeds tegen”, aldus de klant kort na de overval.

En Maat voegde daar toen aan toe: ,,De sfeer is hier altijd positief. De mensen praten met elkaar, maar ook met ons. Dat gevoel wordt nog eens versterkt door deze gebeurtenis. Je merkt dat het leeft, onder medewerkers en klanten.”

Door Johan van Beek

advertentie
advertentie