Jan Brokken vertelt en geeft antwoorden bij de SLAS op 22 april.
Jan Brokken vertelt en geeft antwoorden bij de SLAS op 22 april. Jelmer de Haas

Auteur Jan Brokken digitaal te gast bij SLAS

8 april 2021 om 09:55 Kunst

SOEST Na Arthur Japin ontvangt de Stichting Literaire Activiteiten Soest (SLAS) opnieuw een schrijver van naam: Jan Brokken wiens naam prijkt op romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Brokken neemt op donderdag 22 april de digitale snelweg naar Soest.

Fysiek vanuit zijn eigen werkkamer zal hij van 20.00 tot 21.00 uur online vertellen over zijn werk, waarbij de nadruk zal komen te liggen op zijn laatst verschenen boek: De tuinen van Buitenzorg.

NEDERLANDS-INDIË Jan Brokken (1949) is opgegroeid als domineeszoon, in een gezin dat uit Nederlands-Indië was teruggekeerd en maar moeilijk de oorlog en het kamp kon vergeten. De periode in Azië inspireerde hem tot De tuinen van Buitenzorg.

Aan de hand van 39 openhartige brieven van zijn moeder Olga vanuit Makassar (Celebes) aan haar zus schetst de auteur haar leven in Nederlands-Indië als echtgenote van een predikant en slachtoffer van de Japanse bezetting.

Als journalist werkte Brokken voor onder meer Trouw en de Haagse Post. Zijn schrijversdebuut maakte hij met ‘De provincie’, waarin een scherp portret schetst van een dorpsgemeenschap waarin vriendschap en haat, liefde en jaloezie de hoofdthema’s vormen.

Inmiddels heeft hij een flink aantal succesvolle boeken op zijn naam staan waaronder: De vergelding, Baltische zielen en De blinde passagiers. Veel van zijn boeken zijn vertaald. Drie van zijn boeken zijn verfilmd.

AANMELDEN De online meeting op 22 april vindt plaats via Zoom. Na aanmelding ontvangen deelnemers een link naar de onlinebijeenkomst. Aanmelden: secretariaat@slas-soest.nl. Deelname aan deze online meeting bij de SLAS is gratis.

advertentie
advertentie