Met camera's worden voorstellingen opgenomen en live gestreamd.
Met camera's worden voorstellingen opgenomen en live gestreamd. Eigen foto

Theater Idea: ‘Onbeperkt toegang bij livestreams

7 april 2021 om 15:06 Podiumkunsten

SOEST Corona heeft Theater Idea niet alleen beperkingen maar ook nieuwe mogelijkheden gebracht. Het theater is met uitzondering van de lockdowns voortdurend open gebleven. Vaak zijn er twee voorstellingen op één avond gespeeld waardoor er afgelopen jaar 52 voorstellingen te zien zijn geweest.

Daarnaast is de pandemie ook direct aangegrepen om nieuwe mogelijkheden te verkennen, stelt Simone Dirkze van Idea. ,,Na de eerste lockdown, nu een jaar geleden, is Theater Idea meteen gestart met een onderzoek naar de mogelijkheden om voorstellingen live te streamen. Al in juli vorig jaar hebben veel meer dan de dertig toegestane bezoekers door streaming kunnen genieten van de musical van groep 8 van de Waterinkschool en deBuut. Thuis vanaf de bank hebben ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, vriendjes en vriendinnetjes allemaal op hetzelfde moment naar de musical kunnen kijken terwijl deze voor een beperkt aantal bezoekers in het theater werd opgevoerd.”

Een vereniging is niet meer gebonden aan 126 stoelen in het theater. Er kunnen honderden,, zo niet duizenden mensen kijken

GEÏNVESTEERD Nu, bijna een jaar later, is er geïnvesteerd in apparatuur en kunnen alle voorstellingen bij Theater Idea met meerdere camera’s opgenomen en direct of later uitgezonden worden. Simone Dirkse, verantwoordelijk voor de communicatie en marketing: ,,Dat betekent dat een koor of amateurvereniging niet meer gebonden is aan de 126 stoelen in Theater Idea maar dat honderden, zo niet duizenden mensen live naar een voorstelling kunnen kijken. Onlangs hebben bewoners van verzorgingshuizen al kunnen genieten van een voorstelling van het jongerenproject Brandstof in Theater Idea.”

PROGRAMMA Ook de komende maanden staan er verschillende livestreams en opnames op het programma. Theater Idea hoopt op korte termijn weer open te mogen. Dan kunnen er weer voorstellingen gespeeld worden en ontvangt het graag weer alle amateurverenigingen en organisaties die het theater aan de Willaertstraat in Overhees willen huren en hier hun voorstellingen willen uitvoeren.

,,Door onze video en livestream mogelijkheden zijn er nu ongekende mogelijkheden om een groot publiek te bereiken”, benadrukt Dirkze.

Voor meer informatie of vragen over deze mogelijkheden: theater@ideacultuur.nl.

advertentie
advertentie