Een Goody Bag voor sporters van het Bentinck Fonds. 'Je kunt meer dan je denkt!
Een Goody Bag voor sporters van het Bentinck Fonds. 'Je kunt meer dan je denkt!" Peter Beijer

Goody Bag voor sporters Bentinck Fonds

2 april 2021 om 12:49 Lokaal Deel je nieuws

SOEST- Vorige week heeft het Bentinck Fonds haar sporters verrast met een 'Goody Bag'. De verrassing werd door de sporters gewardeerd.

Eric Borgts, voorzitter van het Bentinck Fonds legt uit waarom de actie is geïnitieerd. ,,Het is stil op straat en we kunnen weinig doen. Maar wat wel altijd kan, dat is elkaar een hart onder de riem steken. De afgelopen weken hebben wij namens het Bentinck Fonds bij diverse sporters, die door ons ondersteund worden, een 'goody bag' gebracht. In deze verrassingszak allerlei handige hebbedingetjes en een mooie en positieve wens voor de toekomst. Binnenkort hopen we weer met elkaar te kunnen sporten en lekker bewegen!"

Het Bentinck Fonds zet zich in om mensen met een beperking aan het bewegen te krijgen. De doelstelling van het fonds, dat in 1972 in opdracht van burgemeester Samuel Bentinck is opgericht, is volgens Borgts: ,,Vrienden maken, bewegen, zweten, spierpijn krijgen. Juichen om een overwinning, treuren om een nederlaag. Gezamenlijk winst vieren of verlies verwerken. Sporten is als het leven zelf. Alles zit erin. Het is niet alleen bewegen, maar ook ontmoeten en ontspanning. Wij zijn van mening dat iedereen die maar enigszins kan bewegen daarvoor de gelegenheid moet krijgen. Een handicap is geen beperking om te gaan sporten. Die boodschap dragen wij graag uit. Wij komen graag met hen of met hun ouders/verzorgers in contact. Het Bentinck Fonds heeft de middelen en de contacten om letterlijk voor beweging te zorgen."

De banden met de sporters is door de Goody Bag-actie warmer en steviger geworden. De reacties waren positief. Een reactie van een sporter die als alternatief net haar wandeling erop had zitten: ,,Net wezen wandelen. Het was verder dan ik eigenlijk kon. Kwam strompelend bij huis. Hangt er een tasje aan de deurknop met de boodschap: Je kunt meer dan je denkt. Maakt mijn vermoeidheid en pijn weer helemaal goed. Hartelijk dank!"

advertentie
advertentie