Rogier Demmers (links) en Jacques van der Vlies bij de dozen de Paasboxen die vandaag worden gevuld.
Rogier Demmers (links) en Jacques van der Vlies bij de dozen de Paasboxen die vandaag worden gevuld. Baarnsche Courant

Paasverrassing voor ouderen in Soest en Baarn

2 april 2021 om 13:30 Maatschappelijk

SOEST De dozen zijn deze week gevouwen en gevuld. 750 paasboxen voor ouderen in Baarn en Soest. Jacques van der Vlies van de Rotary Soestdijk is tevreden. Hij bewaakt het draaiboek dat er voor moet zorgen dat alles op tijd wordt geleverd. Zaterdag is de afhaaldag bij het bedrijf Min7 op bedrijventerrein De Drie Eiken in Baarn.

De Rotary kwam op het idee van een Paasbox na de successen van andere boxen door Baarnse en Soester ondernemers. De serviceclub wilde iets ondernemen dit jaar. Zeker nadat het jubileum Midzomerdorpsdiner opnieuw uitgesteld moest worden. Het idee is simpel: bestel een doos voor 25 euro met allerlei paaslekkernijen en bezorg die bij een oudere in het dorp. Door sponsoring en grootschalige inkoop is de waarde van de doos inmiddels meer dan 50 euro. Zo’n tweehonderd particulieren hebben een aanvraag ingediend.

Nogal wat organisaties hebben belangstelling getoond. Zo nam bijvoorbeeld de SWOS in Soest 225 dozen af

VERSE INGREDIËNTEN Waar gaan de andere 550 dozen dan naar toe. Van der Vlies: ,,Nogal wat ouderen organisaties en kerken hebben belangstelling getoond. Zo nam de SWOS er 225 af en de Zonnebloem in Baarn 95. Deze dagen worden de dozen gevuld en klaargezet. Zaterdagmorgen komen er nog twee verse ingrediënten bij en dan zijn ze gereed om afgehaald te worden.”

Voor de organisaties en kerken is zelfs een speciale afhaalbalie gecreëerd.

Alle paasboxen moeten nog dezelfde dag bij de ouderen worden afgeleverd. Daarvoor is een legertje vrijwilligers beschikbaar. Zowel van de Rotary als van de afnemende organisaties. Van der Vlies: ,,De actie is echt aangeslagen. Op verschillende scholen zijn spontane acties ontstaan om pakketten aan te kunnen kopen. Het is mooi dat we met deze dozen in heel wat huiskamers voor een glimlach kunnen zorgen.”

Door Eugene Leenders

advertentie
advertentie