Kolonel Johan de Jongh (rechts) overhandigt het vaandel van CML aan zijn opvolger kolonel Eric Onnouw.
Kolonel Johan de Jongh (rechts) overhandigt het vaandel van CML aan zijn opvolger kolonel Eric Onnouw. SJOERD HILCKMANN / MCD

Commando Centrum voor Mens en Luchtvaart in Soesterberg overgedragen

1 april 2021 om 19:15 Overig

SOESTERBERG Kolonel Johan de Jongh heeft donderdag tijdens een aangepaste ceremonie het commando van het Centrum voor Mens en Luchtvaart (CML) overgedragen aan Kolonel Eric Onnouw. Vanwege corona vond de overdracht plaats in een klein gezelschap.

Kolonel de Jongh droeg na vier jaar het commando over. ,,In de wetenschap dat het CML met al zijn enthousiaste medewerkers de juiste vector heeft naar de Next Gen Air Force, draag ik met gepaste trots en in dankbaarheid het commando over aan mijn opvolger’’, aldus De Jongh. Later dit jaar gaat hij na meer dan veertig jaar trouwe dienst met functioneel leeftijdsontslag.

Ruim 34 jaar geleden stapte Kolonel Onnouw als ‘spijkerbroek’ de voorloper van het CML, het toemalige NLRGC, binnen om vlieger te worden. Later maakte hij de overstap naar vliegerarts waardoor hij jarenlang deel uitmaakte van het personeel van het CML. 

,,Het betekent dan ook veel voor mij om nu als commandant terug te mogen keren bij het Luchtmachtonderdeel waarmee ik mij zo verbonden voel en dat zo verweven is met de militaire luchtvaart. Het onderdeel waar optimale gezondheid, inzetbaarheid en menselijk presteren centraal staan. Dit zijn de randvoorwaarden voor succes van een moderne Luchtmacht en vereist een robuust en daadkrachtig CML binnen 5GAF’’, aldus Kolonel Onnouw.

advertentie
advertentie