Juliët Holtschlag en Justin de Witte ondertekenden de 150e intentieverklaring van Herenboeren Soest.
Juliët Holtschlag en Justin de Witte ondertekenden de 150e intentieverklaring van Herenboeren Soest. Frank van Geffen

Herenboeren Soest verwelkomt 150e lid

31 maart 2021 om 09:24 Lokaal Deel je nieuws

Onlangs besloten Juliët Holtschlag en Justin de Witte lid te worden van Herenboeren Soest. Ze hadden een Zoomsessie bijgewoond waarin ze veel informatie kregen over een ‘eigen’ boerderij die duurzaam geteeld voedsel oplevert. Ze ondertekenden een intentieverklaring waarmee ze te kennen gaven deel te willen nemen aan de Herenboerderij die in Soest gevestigd wordt. Het bleek de 150e intentieverklaring te zijn! Een vrijwilliger van Herenboeren Soest verraste het koppel met een groentepakket.

Sinds 2017 is in Soest initiatiefgroep bezig een Herenboerderij van de grond te krijgen. Denk daarbij niet aan een gebouw, maar alleen aan het land waarop een boerin of boer groenten en fruit verbouwt en vee houdt, net als op het gemengde bedrijf van vroeger. Leden van de op te richten coöperatie hoeven zelf geen boerenwerk te doen, maar mogen zich uiteraard wel vrijwillig inzetten om daarbij te helpen.

Nieuwe Zoomsessie

Er valt nog veel meer te vertellen over hoe zo’n Herenboerderij werkt. Dat doet de kartrekkersgroep van Herenboeren Soest graag digitaal, op 13 april 2021, vanaf 20.00 uur. In een presentatie van ongeveer een uur horen en zien geïnteresseerden hoe een Herenboerderij eruitziet en wat de voordelen ervan zijn. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen en na afloop met (een van) de kartrekkers door te praten over de Herenboerderij.

Wie interesse heeft, kan zich aanmelden via https://soest.herenboeren.nl/aanmeldingsform of

een mailtje sturen aan soest@herenboeren.nl. Een mailtje met de link voor de informatieavond volgt daarna.

advertentie
advertentie