Marc van der Bent en Peter de Leede: ,,Ons beroep is niet procederen, maar juist bemiddelen."
Marc van der Bent en Peter de Leede: ,,Ons beroep is niet procederen, maar juist bemiddelen." Peter Beijer

HRM-MKB in Soest: Juridisch- & Organisatieadvies

31 maart 2021 om 12:00 Advertorial_1

SOEST Peter de Leede startte in 2001 Hygieia Consultants BV, een bedrijf dat gespecialiseerd is in allround advisering en ondersteuning van zorgprofessionals en/of zorgaanbieders. Vanuit deze activiteiten is HRM-MKB Juridisch- & Organisatieadvies ontstaan voor bedrijfskundige, juridische en HRM-ondersteuning voor kleine en middelgrote MKB ondernemingen, zelfstandige ondernemers, ZZP’ers en werknemers.

Peter de Leede en zijn compagnon Marc van der Bent houden kantoor in een sfeervolle setting. Moderne functionaliteiten die een goede en efficiënte advisering mogelijk maken worden afgewisseld met meubels en schilderijen die doen denken aan het stripboek ‘Kuifje in Afrika’. Peter de Leede: ,,Juridisch advies kan je het best geven in een omgeving die sfeervol en warm is. Onze cliënten voelen zich hier echt op hun gemak.”

GEZONDHEID Het moederbedrijf Hygieia Consultants is vernoemd naar een van de dochters van Asklepios en Epione, Griekse goden van geneeskunde, genezing en gezondheid. Geen toeval dus deze naam. Peter vertelt: ,,Wij adviseren en ondersteunen zorgprofessionals en/of zorgaanbieders zoals (para-)medici, maatschappen, huisartsen, vakgroepen, medisch specialisten en zorginstellingen. Denk daarbij aan assistentie bij vraagstukken in relatie tot de Nederlandse Zorgautoriteit, fiscale aspecten zoals BTW, VPB en het contracteren van zorgverzekeraars. We ontdekten dat onze dienstverlening ook toegepast kan worden op andere organisaties en werkvormen. Dus ook voor werknemers en werkzaamheden die in opdracht worden uitgevoerd door bijvoorbeeld MKB en ZZP’ers.”

Door het combineren van specialisaties is het mogelijk om bedrijfsprocessen te optimaliseren en door te ontwikkelen

Marc van der Bent: ,,De kern van de activiteiten van onze ondernemingen is hetzelfde. Met ondersteuning op bedrijfskundig, juridisch en HRM-gebied helpen wij kleine en middelgrote MKB-ondernemingen en ondernemers. Door het combineren van deze specialisaties is het mogelijk om bedrijfsprocessen te optimaliseren en door te ontwikkelen.”

MAATWERK Peter: ,,Naast die optimalisatie staan wij terzijde bij diverse deelonderwerpen zoals het beoordelen en opstellen van contracten, het aanvragen van vergunningen, het arbeidsrecht, ondernemingsvormen, belastingvraagstukken of beleidsadvisering. Advisering is maatwerk. Wij doen dat met gespecialiseerde kennis vanuit ruim 25 jaar ervaring voor ondernemers, starters, ZZP’ers en werknemers.”

TARIEF Marc: ,,Wij staan klaar voor advisering over contracten, vergunningen en arbeidsrechtelijke onderwerpen. Een modelovereenkomst kan je zelf zo van internet afhalen. Maar wij zorgen voor het finetunen, het maatwerk! Belangrijk om daarbij te melden is dat wij niet op advocatentarief werken en ons tarief lager wordt naarmate er sprake is van een duurzame adviesrelatie.

Peter, vanaf 1989 jurist, legt uit wat het verschil is tussen de advocatuur en de dienstverlening van HRM-MKB. ,,Ons beroep is niet procederen, maar bemiddelen. Geschillen worden vaak voor ‘het hekje’ uitgevochten, terwijl er door bemiddeling veel meer te doen is. Wij brengen partijen bij elkaar. Dat behoudt de relatie, is effectiever en rendabeler voor de cliënt. Wij zoeken naar werkbare en betaalbare oplossingen. Elke maandag is er van 9.00 tot 10.00 uur een consultatie-uur op afspraak. Daar kan men kosteloos zijn of haar kwestie voorleggen.”

INFORMATIE Een afspraak maken kan via 035-2050986 of aanmelden via info@hrm-mkb.nl..

Door Peter Beijer

advertentie
advertentie