Golf van E-bike diefstallen bij winkels in Soest

28 maart 2021 om 17:00 Lokaal Deel je nieuws

Het lijkt erop, dat een dievenbende al lange tijd bezig is om E-bikes te stelen in Soest, met name in het winkelgebied Soestdijk.

Vorige week nog zag ik een oudere meneer die de AH Soestdijk uitkwam en moest constateren dat zijn E-bike weg was. De ontreddering was op zijn gezicht te lezen. Eerder vertelde een dame op leeftijd me bij dezelfde Albert Heijn dat haar E-bike daar recent was gestolen, terwijl ze even binnen was voor een boodschap. Op klaarlichte dag, bij een drukke fietsstalling. Zelfs terwijl er tegenwoordig personeel van de supermarkt buiten staat om winkelkarretjes te ontsmetten.

Eind vorig jaar is mijn eigen E-bike ook gestolen, voor de deur van een andere winkel in de van Weedestraat. Het boordcomputertje zit in nog in mijn jaszak, als ik constateer dat na een kleine tien minuten winkelen mijn fiets verdwenen is. Een fietsenhandelaar, waar ik een nieuwe fiets bestel, verteld dat er bij hem boordcomputers van E-bikes zijn gestolen die voor de winkel buiten staan. Zo heeft de dief de boel weer compleet.

E-bike bezitters zou ik wil zeggen: wees alert! Gebruik een extra slot, ook als u maar heel even de winkel ingaat, en verzeker uw fiets. We hebben helaas geen bewaakte fietsenstallingen in de winkelgebieden, hopelijk wordt de bende snel aangehouden. Bel 112 als u getuige bent van fietsdiefstal.

advertentie
advertentie