De dagen vóór Pasen kan de Oude Kerk worden bezocht.
De dagen vóór Pasen kan de Oude Kerk worden bezocht. Eigen foto

Oude Kerk vóór Pasen geopend

28 maart 2021 om 07:45 Religie

SOEST In coronatijd is meer dan anders behoefte aan bezinning. In de week voor Pasen, ook wel de Stille Week genoemd, staat bezinning al jaren centraal. Een historisch kerkgebouw met passende (achtergrond)muziek nodigt hiertoe uit, vinden ze bij de Oude Kerk.

,,Velen ervaren dat in de vakantie bij buitenlandse kerken. Maar dat kan ook hier", zegt een woordvoerster. De Oude Kerk aan de Torenstraat is daarom geopend op donderdag 1 tot en met zaterdag 3 april, telkens van 15.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.

In de kerk is een meditatiewand met teksten en tekeningen onder de titel ‘bewogen beelden’. Er is gelegenheid een kaarsje aan te steken of een gift te doen in de vastenpot. Daarbij is er (achter)grondmuziek en stilte. Voor wie niet alleen de stilte zoekt, maar ook iets wil doen, liggen er kaarten klaar om geschreven te worden naar mensen die in het detentiecentrum in Zeist verblijven.

Er geldt een looproute vanuit de ingang onder de toren naar de uitgang aan de zijkant. Verzocht wordt beperkte tijd in de kerk te blijven.

Op Paaszondag is iedereen vanaf 11.30 uur welkom bij de koffie-to-go, buiten op het grasveld bij de kerk.

advertentie
advertentie