De mensen achter de was Simone, Ian, Melissa en Ton.
De mensen achter de was Simone, Ian, Melissa en Ton. Ronald Smeenk

Historische en modern: Newasco komt bij de mensen thuis

24 maart 2021 om 16:05 Zakelijk

SOEST/BAARN Waar er zo’n dik 120 jaar geleden op de fiets met een mand langs de deur werd gegaan om de vieze was op te halen, rijdt er anno 2021 een elektrische auto met gechipte kleding in gepersonaliseerde waszakken rond. Newasco, een bedrijf met een rijke familiegeschiedenis, maar tegelijkertijd zeer innovatief, komt graag bij u thuis!

Inmiddels staat de vierde generatie Nieuwland aan het roer en de vijfde is in aantocht van deze textielwasserij voor onder andere de zorg, horeca en het bedrijfsleven. Simone Witteveen, relatiebeheerder, vertelt trots over het van oorsprong Amersfoortse bedrijf. Newasco bestaat alweer 121 jaar en is een begrip in de regio. Onder de ca 125 medewerkers, werken er meerdere familieleden.

WAS VOLGEN VIA APP Ronald Smeenk, projectmanager vertelt over het ‘jongste lid’ van de familie ‘Newasco voor thuis’. ,,Bij elke nieuwe klant maken we een afspraak voor een intake gesprek. De waszak wordt op een afgesproken moment afgehaald en de was wordt bij ons gechipt. Hiermee kunnen we de was volgen. En via onze nieuwe app is het zelfs mogelijk voor de klant om te kijken waar hun favoriete trui op dat moment is.”

We merken dat sommige klanten het fijn vinden om een servicepunt te bezoeken, ze hebben een loopje, aanspraak

SOCIAAL DOMEIN Simone: ,,Doordat we bij de mensen thuiskomen hebben we ook een maatschappelijke rol. Wij komen achter de voordeur en kunnen signaleren. Daarom zijn we aangesloten bij het sociaal domein, zoals de coalitie één tegen eenzaamheid. Ook volgen we de mensen, bijvoorbeeld bij een tijdelijk verblijf in een revalidatiecentrum; op deze manier ontzorgen wij onze klant. In Baarn hebben we op vrijdagochtend een servicepunt in De Leuning aan de Oranjestraat. We merken dat sommige klanten het fijn vinden om een servicepunt te bezoeken, ze hebben een loopje, aanspraak. Het servicepunt in Schoonoord is helaas gesloten. We zijn hard op zoek naar servicepunten in Soest en Amersfoort. Mocht iemand een geschikte locatie weten, dan horen wij dit heel graag!”

,,Newasco is al jaren actief in Baarn en omstreken. Zo kunnen bewoners van Huize Brandsen bijvoorbeeld gebruik maken van de diensten van Newasco. Ook zijn we in gesprek met andere huizen in de omgeving. We hebben een leuke voorjaarsactie voor iedereen die klant wordt bij ‘Newasco voor thuis’ tussen 21 maart en 21 juni. Als u dit artikel aan ons laat zien, is de eerste waszak gratis. Vraag naar de voorwaarden.”

INFORMATIE Meer informatie: tel. 033-4611213, www.newascovoorthuis.nl, amersfoort@newascovoorthuis.nl

Door Melissa Blauwendraat

advertentie
advertentie