Beatrijs Wouterse (links) en Angelique van den Hoven bevelen de crowdfunding voor de horeca-ondernemers in de Van Weedestraat van harte aan.
Beatrijs Wouterse (links) en Angelique van den Hoven bevelen de crowdfunding voor de horeca-ondernemers in de Van Weedestraat van harte aan. Jaap van den Broek

Doneeractie voor horeca in Van Weedestraat Soest

23 maart 2021 om 09:00 Corona

SOEST Wat begon als een plan vanuit de ondernemersvereniging Van Weedestraat om collega ondernemers die de afgelopen maanden gesloten waren te helpen, is uitgemond in een grotere actie met als doel de horeca in de straat financieel te ondersteunen.

Voorzitter van de ondernemersvereniging Van Weedestraat Angelique van der Linden: ,,Als ‘essentiële winkel’ zat ik er persoonlijk best mee in mijn maag dat ik open mocht blijven terwijl zoveel van mijn collega’s noodgedwongen hun deuren moesten sluiten.” Tijdens de maandelijkse bestuursvergadering werden de koppen bij elkaar gestoken en werd een plan bedacht. ,,We hebben een verzoek ingediend bij de ondernemers die open waren voor een extra bijdrage. Bij veel ondernemers staat het water aan de lippen en is het lidmaatschap van de ondernemersvereniging een rekening die ze niet meer kunnen ophoesten. Dat resulteert voor ons als bestuur in het niet kunnen betalen van de rekening van bijvoorbeeld de bloembakken of de feestverlichting. Iets wat weer voor de uitstraling van een winkelgebied als geheel gevolgen heeft”, zegt Angelique.

In korte tijd werd 4300 euro opgehaald waarmee de lopende kosten gedekt zijn. Omdat de niet-essentiële winkels en contactberoepen weer gedeeltelijk open zijn, maar de horeca nog steeds gesloten is, werd een nieuw actieplan bedacht.

Er zijn genoeg mensen die best willen helpen, maar vaak niet weten hoe

VEEL LEED Beatrijs Wouterse (secretaris): ,,We komen als bestuur maandelijks bij elkaar. Ons bestuur bestaat uit een mix van ondernemers. Horeca, essentiële -, en niet essentiële winkels. We zien daardoor heel goed waar de problemen bij ondernemingen liggen en zien ook dat er heel veel leed schuil gaat achter veel bedrijven die dat niet naar buiten communiceren, simpelweg omdat dat iets is wat je niet graag doet als ondernemer. We kunnen de politiek niet beïnvloeden maar we kunnen wel meer betekenis geven aan de uitspraak: we doen het samen. Door het ook echt samen te doen. Door samen bedrijven die het moeilijk hebben een financieel steuntje in de rug te geven. Er zijn genoeg mensen die nog gewoon hun salaris of hun pensioen ontvangen, bedrijven die nog goed draaien, die mensen willen best helpen maar weten vaak niet hoe.”

ZWAAR WEER Angelique: ,,We realiseren ons dat er veel bedrijven zijn die momenteel in financieel zwaar weer verkeren. Maar omdat de horeca in onze straat het langst te lijden heeft gehad onder deze lockdown, hebben we besloten deze actie voor hen op te starten’, aldus Angelique. ,,We willen onze horeca collega’s met deze actie een steuntje in de rug geven, zodat het winkelend publiek straks weer van hun gastvrijheid kan genieten. Ook omdat we weten dat als de terrassen weer open mogen de horeca er nog lang niet is.”

POSTERS Vanaf vandaag hangen er posters op de deuren van de winkels in de Van Weedestraat met de oproep ‘Support onze horeca!’ Gericht op de consument die winkelt in de Van Weedestraat, die heel lokaal, namelijk in de Van Weedestraat, de horecaondernemingen daar wil ondersteunen.

Dat kan door de QR code te scannen en een bijdrage over te maken of via https://steunactie.nl/actie/support-de-horeca-in-de-van-weedestraat

,,We zien ook dat er heel veel leed schuil gaat achter veel bedrijven die dat niet naar buiten communiceren."
advertentie
advertentie