Afbeelding
Hans Veltmeijer

‘Voorkom verstopping papiercontainer: maak het karton klein’

11 maart 2021 om 19:31 Overig

SOEST Mede door de coronacrisis en alle bestellingen online, groeit de hoeveelheid karton en papier nog steeds hard. Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) ziet een forse stijging bij het inzamelen en vraagt burgers daarom om kartonnen dozen klein te maken zodat de papiercontainers minder snel vol zitten. 

Tijdens de coronacrisis is er een sterke groei in internetaankopen zichtbaar. ,,We bestellen veel meer online. De meerderheid van die producten wordt in kartonnen dozen thuis afgeleverd”, zegt Rob Schram, directeur RMN. ,,Onze medewerkers zien in de praktijk dat de (ondergrondse) papiercontainers snel vol zitten en dat een deel hiervan grote stukken karton en dozen is. Als inwoners het karton niet eerst klein maken voordat het in de ondergrondse papiercontainer gaat, kan de container verstopt raken. Wij vragen u dan ook om dozen klein te maken (plat of in stukken scheuren) en geen hele dozen in de container te doen.”

Ook is het niet de bedoeling karton naast de papiercontainer te zetten, legt Schram uit. ,,Als u voor een volle of verstopte papiercontainer komt te staan, dan verzoeken we u hiervan melding te maken via de website van RMN (www.rmn.nl). Het is niet de bedoeling dat u uw karton naast de container zet. Dit zorgt voor een rommelige omgeving en het trekt ander afval aan. Bovendien is nat karton niet altijd meer recyclebaar en zo gaan belangrijke grondstoffen verloren. Grote kartonnen verpakkingen kunt u ook (gratis) inleveren bij het recyclingstation in uw woonplaats.”

In de RMN app is een overzicht van alle openbare papiercontainers te vinden. De app is te downloaden vanuit de App Store en de Google Play Store.

advertentie
advertentie