Afbeelding
Jaap van den Broek

Sociale huurwoning gezocht? Inschrijven vóór 1 juli

11 maart 2021 om 13:42 Wonen

SOEST Binnenkort worden sociale huurwoningen in de gemeente Soest vooral toegewezen op basis van inschrijftijd. Nu is dat alleen nog op basis van loting. Inwoners van Soest en Soesterberg krijgen drie jaar extra inschrijftijd mee. Voorwaarde is dat ze zich vóór 1 juli van dit jaar inschrijven bij Woningnet.

De gemeente wil hiermee een evenwichtige en rechtvaardige verdeling van sociale huurwoningen, en een gelijke kans creëren voor woningzoekenden uit de gemeente Soest ten opzichte van woningzoekenden uit de regio.

Op 4 maart heeft de gemeenteraad van Soest een nieuwe huisvestingsverordening vastgesteld. Hierin wordt de toewijzing van sociale huurwoningen geregeld. Een aantal regels wordt anders. Zo is de leeftijdsgrens voor een seniorenwoning bijvoorbeeld opgehoogd naar 65 jaar en geldt er een bezettingsnorm van minimaal twee personen voor woningen vanaf vier kamers. De belangrijkste wijziging is een andere manier van toewijzen.

Ik ben blij dat onze inwoners nu eerder in onze gemeente aan een sociale huurwoning kunnen komen

Wethouder Nermina Kundic: ,,Jarenlang werden alle sociale huurwoningen in Soest en Soesterberg toegewezen via loting. Vanaf dit voorjaar wordt nog maar 20% van de woningen verloot. De rest wordt toegewezen op basis van inschrijftijd. Ik ben blij dat inwoners in onze gemeente die lang op een huurwoning wachten nu eerder aan een woning kunnen komen.” De nieuwe verordening ligt nu zes weken ter inzage en treedt eind april in werking.

WONINGZOEKENDEN Met deze nieuwe regeling is het belangrijk om je op tijd in te schrijven als woningzoekende bij Woningnet. Dan begin je al zo vroeg mogelijk met het opbouwen van inschrijftijd. Inwoners van de gemeente Soest die voor 1 juli 2021 ingeschreven staan bij Woningnet krijgen een bonus van drie jaar inschrijftijd. Deze bonus geldt alleen voor sociale huurwoningen in Soest.Inschrijven kan via: www.woningnet.nl. Soest valt onder de regio Eemvallei.

advertentie
advertentie