Meewerken gaat naar De Bilt

8 maart 2021 om 10:23 Lokaal Deel je nieuws

Soest – mrt 2021 Stichting Meewerken.com (voorheen Meewerken in Eemland) opent in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) een tweede vestiging in De Bilt. Door de samenwerking kan er snel geschakeld worden en daardoor kunnen we in april al de eerste cliënten in De Bilt ontvangen.

Meewerken richt zich op mensen met een autisme spectrum stoornis die door hun beperking (nog) niet kunnen functioneren in het onderwijs of op de arbeidsmarkt.

Het gaat om mensen met een normale begaafdheid die door hun autisme beperkt belastbaar zijn en veel behoefte hebben aan structuur en toelichting. Ook de Bilt gaat inzetten op cursussen in de IT en Multi Media en zal daar waar mogelijk ook werkzaamheden voor de NVA uitvoeren. Door het grote aantal aanvragen zit de vestiging in Soest bijna vol. Het is daarom fijn om nieuwe plekken te organiseren voor regio Zeist-Utrecht. Cliënten van de organisatie geven aan dat de dagbesteding voor hen erg belangrijk is. “ik kan mijn kennis verdiepen, interesses ontwikkelen.” “Het geeft structuur aan mijn dag.” “Stukje stabiliteit, ritme en een doel om naar toe te werken”. “Rust, zodat ik weer vooruit kan denken”. 

Doordat vertrouwde begeleiding uit Soest naar De Bilt zal verhuizen zal de methodiek van Soest ook daar doorgang vinden. Het management, de financiële en cliënten administratie zullen vanuit Soest blijven lopen. Wilt u meer informatie neem dan contact op met info@meewerken.com, of 035-6315880

advertentie
advertentie