Marcella van Esterik ontving direct na haar installatie als raadsgriffier bloemen uit handen van burgemeester Rob Metz.
Marcella van Esterik ontving direct na haar installatie als raadsgriffier bloemen uit handen van burgemeester Rob Metz. Gemeente Soest

Raadsgriffier Marcella van Esterik in Soest geïnstalleerd

5 maart 2021 om 17:45 Politiek

SOEST Het is nu officieel. Marcella van Esterik wordt de nieuwe raadsgriffier van Soest. De veertigjarige Soesterse werd donderdagavond met unanieme instemming van de gemeenteraad geïnstalleerd. Dat leverde haar direct een fraaie bos bloemen op, haar overhandigd door burgemeester Rob Metz.

Marcella van Esterik bekleedt nu dezelfde functie in Wijk bij Duurstede. In de loop van mei begint ze aan haar nieuwe baan in Soest. Ze volgt dan Rien van Vliet op. Hij is de eerste raadsgriffier van Soest, een functie die werd ingevoerd bij de start van het dualisme, in 2002. Bij het dualisme maken de wethouders geen deel meer uit van de gemeenteraad, wat daarvoor wel het geval was. Van vliet gaat in de loop van dit jaar met pensioen.

Ik heb er ontzettend veel zin in en ben aan het aftellen naar mijn eerste werkdag

INTERIM In een eerder stadium werkte Marcella van Esterik op interim basis voor de Soester gemeenteraad.  ,,En dat smaakte naar meer”, zegt ze zelf. ,,Heel waardevol om voor de raadsleden en fractieassistenten, collega’s binnen de ambtelijke organisatie en collegeleden, maar vooral ook voor onze inwoners van betekenis te kunnen zijn. Ik heb er ontzettend veel zin in en ben aan het aftellen naar mijn eerste werkdag.”

VERBINDING Een griffier zorgt voor inhoudelijke, strategische en procedurele ondersteuning van de raad. Over haar invulling van de functie zegt Van Esterik: ,,Ik hoop de verdere verbinding vanuit de gemeenteraad richting onze samenleving te maken, samen met burgemeester Rob Metz in zijn rol als voorzitter van de gemeenteraad, en mijn collega’s Heleen Kuijer en Aafje Brandt. Daar hebben wij niet alleen de gemeenteraad voor nodig, maar ook de inwoners. Het helpt bijvoorbeeld als wij vanuit onze rol inzichtelijk kunnen maken in welke fase projecten en ontwikkelingen zich bevinden, en inwoners weten op welk moment zij kunnen meedenken of in gesprek met de politiek kunnen gaan. Ik zie daar een belangrijke rol voor ons als griffie weggelegd.”

advertentie
advertentie