Binnen twee dagen had Milan al veel lege flessen verzameld. Er komen er nog veel meer bij.
Binnen twee dagen had Milan al veel lege flessen verzameld. Er komen er nog veel meer bij. Johan van Beek

Milan (6) uit Soest zamelt lege flessen in voor voedsel Dierenpark

1 maart 2021 om 19:30 Mensen

SOEST Bijna zijn hele leven komt de zesjarige Milan met veel plezier in Dierenpark Amersfoort. Tot vlak voor de tweede lockdown. Hij vindt het zielig voor de dieren dat ze misschien geen eten meer krijgen, nu er vrijwel geen inkomsten zijn, en is daarom een lege flessenactie begonnen. Van het statiegeld kan de dierentuin eten voor de dieren kopen.

,,Ik hou zoveel van de dieren en hoop niet dat het Dierenpark altijd dicht blijft”, zegt Milan. Hij had het er thuis over met zijn moeder, kwam zaterdag op het idee voor de actie en ging nog dezelfde dag langs de deuren van zijn buurtgenoten in het Harperpad. Nadat zijn moeder Jeanine een oproep had gedaan op Facebook, ontwikkelde het aantal reacties zich stormachtig. En het bleef niet alleen bij woorden.

TASSEN VOL Inmiddels staan er in huis tassen vol met lege flessen en toen de statiegeldactie eenmaal rondzong, gaven mensen ook spontaan geld. ,,Een buurtbewoner kwam een hele pot met stuivers brengen. Die mag je gebruiken voor de actie, zei hij”, zegt moeder Jeanine. De reacties zijn hartverwarmend, vinden moeder en zoon.

Ik heb mijn klasgenootjes over de actie verteld en zij nemen allemaal een lege fles mee

Milan heeft maandag zijn klasgenoten uit groep 3 van de Insingerschool direct op de hoogte gesteld van zijn initiatief en de volgende dag zouden ze allemaal minimaal één lege fles meenemen. Op het raam van de woonkamer aan het Harperpad is een spandoek met een oproep geplaatst. Dat kan gewoonweg niet missen.

KLINKENDE MUNT Milan en zijn moeder zullen heel wat verschillende supermarkten moeten bezoeken om alle lege flessen om te zetten in klinkende munt. De kans is groot dat opa en oma als hulptroepen worden ingeschakeld.

Als streefbedrag heeft Milan 500 euro. Daar kan veel voedsel van worden gekocht. Hij gaat het zelf brengen als het zo ver is. Het Dierenpark weet er inmiddels van en vindt de actie geweldig. En wie weet, als Milan binnenkort het geldbedrag symbolisch komt overhandigen, maar hij misschien wel even zijn favoriete dieren, de stokpaardjes gedag zeggen En: misschien zelfs wel de Maki’s voeren, net als op zijn verjaardagsfeestje.

Door Johan van Beek

advertentie
advertentie