Kinderboerderij De Veenweide wil de omgeving opfleuren met de 'tweede generatie' van bloembollen.
Kinderboerderij De Veenweide wil de omgeving opfleuren met de 'tweede generatie' van bloembollen. Germ Wind

Kinderboerderij in Soest: ‘Tweede leven bloembollen ‘

25 februari 2021 om 12:03 Natuur en milieu

SOEST Kinderboerderij De Veenweide heeft het plan gevat om de omgeving van het terrein op te fleuren met bloemen. Dat kan mooi met uitgebloeide bollen, vinden ze aan het Vedelaarpad.

Veel mensen hebben nu een bakje met bloembollen op tafel staan. Daarmee halen ze het voorjaar in huis. De uitgebloeide bollen worden vaak weggegooid, maar de kinderboerderij wil die juist hebben en vraagt mensen om de bollen af te geven bij het toegangshek aan het Vederlaarpad.

,,Weggooien is zonde, want deze bollen zijn vaak goed te recyclen”, aldus een medewerker van De Veenweide die deze actie weer heeft opgezet.
In ieder geval tot begin maart zijn kinderboerderijen nog gesloten vanwege de corona maatregelen. De uitgebloeide bollen (liefst zonder aarde) kunnen overdag in een speciale bak of mand bij het toegangshek gedaan worden. ,,Bijvoorbeeld tijdens een wandeling. Zo komen we met elkaar in beweging voor een fleurige buurt.”

De bloembollen die bij het toegangshek aan het Vedelaarpad (net voorbij de bibliotheek en De Wegwijzer) worden afgegeven, krijgen een plekje op of rond het terrein van de kinderboerderij. ,,Zodat dat iedereen volgend jaar weer kan genieten van de kleurenpracht en alle dieren die daar op af komen.

advertentie
advertentie