Afbeelding
Politie

Winkelmedewerker raakt gewond bij overval in Soest; politie zoekt getuigen

24 februari 2021 om 17:24 Inbraak

SOEST Bij een winkel aan de Nieuweweg in Soest is dinsdagavond een overval gepleegd. Een medewerker, de enige aanwezige in het pand, werd daarbij mishandeld. Het incident gebeurde rond 19.00 uur, net na het begin van de persconferentie over de coronamaatregelen. De politie is op zoek naar getuigen. 

De overval werd gepleegd door twee mannen. Zij waren volledig in het zwart gekleed en hadden hun gezicht bedekt. 

WORSTELING Een van de twee hield in de winkel de medewerker in bedwang. De tweede overvaller probeerde ondertussen de kassa te openen. Het kwam tot een worsteling tussen de medewerker en een van de overvallers, waarbij flinke klappen werden uitgedeeld over en weer. De gewonde medewerker moest in het ziekenhuis worden behandeld. 

De twee mannen zijn gevlucht met de buit. Vermoedelijk zijn ze via de Smitsweg, langs de supermarkt en via het parkeerterrein in de richting van de Weegbreestraat weggerend. 

GETUIGEN De politie is op zoek naar de daders en vraagt getuigen zich te melden. ,,Bijvoorbeeld mensen die rond 19.00 uur in de omgeving van de Nieuweweg/Smitsweg twee mannen hebben zien rennen. Of mensen die dinsdag of de afgelopen dagen personen hebben gezien die zich verdacht ophielden in de omgeving van de winkel”, aldus de politie Soest. Ook camerabeelden zijn welkom. 

Meer informatie kan doorgegeven worden via het online tipformulier, telefonisch via 0900-8844, of anoniem via meldmisdaadanoniem.nl of 0800-7000 

advertentie
advertentie