Medewerkers van de OV-lijn geeft informatie en adviezen aan 55-plussers.
Medewerkers van de OV-lijn geeft informatie en adviezen aan 55-plussers. www.doemeemethetov.nl

Telefonisch spreekuur OV voor 55-plussers

20 februari 2021 om 07:45 Verkeer en vervoer

SOEST Voor 55-plussers is er tegenwoordig een telefonisch spreekuur over het openbaar vervoer (OV). Ambassadeurs van OV zitten klaar om vragen te beantwoorden over het gebruik van openbaar vervoer.

Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De gemeenten Soest, Baarn, Amersfoort en Woudenberg vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs, vrijwilligers en zelf ook 55+, uitleg over reizen met trein en bus.

OV-CHIPKAART Wie bijvoorbeeld wil weten hoe je een OV-chipkaart moet aanvragen, kan bellen. Maar ook vragen over hoe de 40% korting voor samen reizen werkt, kan bellen naar het speciale nummer. De medewerkers van de OV-lijn geven ook informatie over de geldende coronamaatregelen in het openbaar vervoer. Ze kunnen vertellen hoe een abonnement kan worden verlengd en hoe het zit met keuzedagen.

Dan zijn er ook mensen die ineens afhankelijk zijn of worden van het openbaar vervoer, maar niet weten hoe dat precies allemaal in zijn werk gaat. Voordat ze op pad gaan, kunnen ze contact opnemen met de OV-lijn, zodat ze weten waar ze allemaal rekening mee moeten houden.

CONTACT Het telefonisch spreekuur is op de volgende tijden: dinsdag (13.30-15.00 uur), woensdag (18.30-20.00 uur), donderdag (10.00-12.00 uur). Het telefoonnummer is 033-208 23 80. Meer informatie: www.doemeemethetov.nl.

advertentie
advertentie