Het platform voor jongeren uit Soest, Soesterberg en Baarn wordt vrijdag gelanceerd.
Het platform voor jongeren uit Soest, Soesterberg en Baarn wordt vrijdag gelanceerd. Eigen foto

Soester jongeren ontmoeten en delen op platform YoungKreators

18 februari 2021 om 12:00 Maatschappelijk

SOEST Jongerencultuurcoach Riëndy Holder lanceert vrijdag 19 februari een digitaal jongerenplatform: YoungKreators. Dat is opgezet voor jongeren in Soest, Soesterberg en Baarn. YoungKreators is er om jongeren uit deze omgeving met elkaar te verbinden door samen (online) content voor elkaar te creëren.

Cultuurcoach Riëndy heeft al diverse videoclips en podcasts van jongeren op YoungKreators geplaatst. Vanaf 19 februari kunnen jongeren zelf op het digitale platform hun muziek, podcasts, foto’s en choreografieën uploaden. Het digitale jongerenplatform YoungKreators wil hét platform voor jongeren in Soest, Soesterberg en Baarn worden.

SUBSIDIE Met behulp van een eerste subsidie van Jeugd aan zet, aangevraagd door de gemeenten Soest en Baarn, is vorig jaar in de zomer een start met het platform gemaakt. In zes bijeenkomsten hebben jongeren zelf onder leiding van New Amsterdam met elkaar de naam van het platform bedacht, hoe het platform eruit moet zien en wat je allemaal op het platform kunt plaatsen.

Jongeren gaan nog veel van zich laten horen en van elkaar zien op het platform YoungKreators

MERKGEVOEL De jongeren zijn door New Amsterdam stap voor stap meegenomen, hebben hun eigen talenten en interesses ontdekt en zijn in werkgroepen aan de slag gegaan. Stap voor stap zijn de jongeren tot de naam van het platform gekomen, is een merkgevoel opgebouwd en hebben jongeren het format bedacht voor het digitale jongerenplatform. Door een tweede subsidie van Jeugd aan zet, door het ministerie van VWS begin dit jaar toegekend, kan het platform vrijdag gelanceerd worden.

De jongeren hebben vanaf vrijdag hun eigen digitale jongerenplatform YoungKreators. Jongeren gaan nog veel van zich laten horen en zien op het platform, verwacht Riëndy.

Het digitaal jongerenplatform is te vinden op www.youngkreators.nl.

advertentie
advertentie