Wilma van Weijen: ,,Het lastige was dat ik me aan de limiet van driehonderd woorden moest houden. Dat is niet veel voor iemand die altijd veel te breedsprakig is."
Wilma van Weijen: ,,Het lastige was dat ik me aan de limiet van driehonderd woorden moest houden. Dat is niet veel voor iemand die altijd veel te breedsprakig is." Jaap van den Broek

Wilma van Weijen wint Soester columnwedstrijd SLAS

17 februari 2021 om 07:30 Kunst

SOEST Ze vindt schrijven leuk. Korte verhalen en soms gedichten bijvoorbeeld. ,,Maar een column vereist toch weer iets anders. Het was een hele uitdaging.” Dat zegt Wilma van Weijen, de winnares van de columnwedstrijd waarmee de Stichting Literaire Activiteiten Soest (SLAS) probeerde de tweede lockdown een beetje te (door)breken.

Toekomstdroom was het thema dat de deelnemers in hun column van maximaal driehonderd woorden moesten uitbeelden. Daarvoor hoefde Wilma van Weijen (68) eigenlijk alleen maar in haar archief te duiken, in dit geval een schets- en notitieboekje. ,,Vol met ideetjes en dit was er zo eentje. Een ruwe versie van een toekomstverhaaltje waar mijn vier kleinkinderen ook een rol in speelden.”

,,Wat ik lastig vond aan de column schrijven was dat ik me aan die limiet van (slechts) driehonderd woorden moest houden. Dat is echt niet veel hoor voor iemand die normaal altijd veel te breedsprakig is, en ook nog met veel handgebaren erbij vertelt.”

Het verhaal van Wilma én haar winnende column staan in de Soester Courant van 17 februari.

advertentie
advertentie