Alle leden van de lokale KHN-afdeling Baarn Soest kregen zondag een hart van chocola.
Alle leden van de lokale KHN-afdeling Baarn Soest kregen zondag een hart van chocola. KHN Baarn-Soest

Horeca-afdeling Baarn Soest deelt hart van chocolade uit

15 februari 2021 om 15:05 Corona

SOEST In een periode dat de branche sinds de oorlog zwaarder wordt getroffen dan ooit, heeft de lokale horeca-afdeling haar leden verrast met een symbolische steunbetuiging. Dat gebeurde in de vorm van een chocoladen lekkernij dat op haar beurt weer in de vorm van een hart was gegoten.

,,75 horecazaken zijn lid, we hebben ruim honderd chocolade harten laten maken zegt Imara Overhand, voorzitter van de afdeling Baarn Soest van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). ,,We wilden onze leden op Valentijnsdag een hart onder de riem steken.”

Imara en andere bestuursleden gingen daarom in Soest, Baarn en Eemnes langs de deuren van de horeca-ondernemers. ,,Ook om te kunnen vragen hoe het gaat en hoe de vlag er zakelijk voorstaat.”

Ze vindt het van belang dat de collega’s onder elkaar hun ervaringen kunnen delen en praten over de steeds groter wordende uitdagingen. Want die zijn er nu de horeca voor de tweede keer al langere tijd de deuren gesloten moet houden, en alternatieve manieren moet bedenken om nog enigszins wat omzet te draaien. ,,En de stikkende onzekerheid waar je als horecaondernemer mee te dealen hebt. Gedeelde smart is halve smart.”

Ook een aantal mensen buiten de horecawereld kreeg als dankbetuiging voor hun inzet of begrip voor de horeca een chocoladehart thuisgebracht.

advertentie
advertentie