Misschien wel voor het eerst het ijs op, maar hij heeft de smaak meteen te pakken.
Misschien wel voor het eerst het ijs op, maar hij heeft de smaak meteen te pakken. Jaap van den Broek

Snerpend gekras in Soest van al dan niet geslepen ijzers

15 februari 2021 om 09:59 Recreatie

SOEST Soest stond de afgelopen dagen vooral in het teken van schaatsen. Bij duizenden mensen sloeg de schaatskoorts toe en massaal gingen ze in de gemeente of ergens op grotere wateren het ijs op.

Bij de ijsvereniging stond de telefoon roodgloeiend. De leden van de Peter’s Baan wilden maar wat graag de baan aan de Eemweg op. En dat gebeurde onder de restrictie dat er maximaal honderd mensen tegelijkertijd mochten schaatsen.

Die maatregelen werden niet gerespecteerd op de vijvers, waar het relatief drukker was en waar er op de besneeuwde oevers ook hier en daar versnaperingen te halen waren. Een koek-en-zopie tent in Overhees haalde in het weekeinde 300,60 euro op. De gehele opbrengst wordt overgemaakt op de rekening van de Vogelopvang Soest van Dierenzorg Eemland.

Ton van Zoeren nam zaterdag een kijkje bij de Peter’s Baan. Jaap van den Broek nam zijn fototoestel mee en ging ook langs een aantal vijvers. In de Soester Courant van woensdag 17 februari een sfeer- en beeldreportage van de ijspret in Soest.

Rozemarijn, Annemieke, Gijs, Olivia en Patrick Scholtes. Het gezin behoorde vrijdag tot de eerste bezoekers van de Peter's Baan.
Een van de vijvers langs de Koningsweg in vogelvlucht.
Opbrengst koek-en-zopie Overhees: 300,60 euro voor de Vogelopvang.
De dagen voorafgaande aan de opening was alle sneeuw van de baan verwijderd.
De oranje dolfijnen bleken voor veel jonge, onervaren schaatsers een uitkomst.
De bevroren vijvers in Overhees trokken veel schaatsliefhebbers.
advertentie
advertentie