Rico Castelnuovo, Do Wakim, Floor Janssen en Nikki Los wisselen Valentijnsrozen uit. Maar namens wie?
Rico Castelnuovo, Do Wakim, Floor Janssen en Nikki Los wisselen Valentijnsrozen uit. Maar namens wie? Johan van Beek

Blozende gezichten bij Soester leerlingen vanwege Valentijnsroos

13 februari 2021 om 07:30 Maatschappelijk

SOEST Ongeveer tachtig middelbare scholieren uit Soest hebben vrijdag een of meer rozen thuisbezorgd gekregen. Het zijn leerlingen van Het Baarnsch Lyceum. Twee koppels van de evenementencommissie reden de Valentijnsbloemen rond in een fietskar.

Onder hen Rico Castelnuovo en Nikki Los. Ze hadden enkele uren nodig om veertig adressen langs te gaan. Zo stopten ze onder meer bij een huis aan de Prins Bernhardlaan waar Do Wamik en Floor Janssen respectievelijk vier en drie rozen in ontvangst mochten nemen. Het was ook nog eens Do’s zeventiende verjaardag.

VRIJGEZEL Bij de afzenders in deze gevallen echter geen stille aanbidders. ,,Helaas niet”, zei Do. ,,Je mag best schrijven dat ik nog vrijgezel ben.” Wat niet wegneemt dat de bloemen bij zowel Do als Floor een hele brede en langdurige glimlach op het gezicht teweegbrachten, en de twee de actie bijzonder waarderen. ,,Super leuk! Dit is goed opgelost met corona.”

Dat laatste zit zo: elk jaar kunnen leerlingen van Het Baarnsch Lyceum een roos bestellen om die op of vlak voor Valentijnsdag bij een andere leerling in de klas te laten bezorgen. Dat ging dit keer natuurlijk niet, zo’n beetje alle scholieren thuisonderwijs krijgen.

CUPIDO ,,Als evenementencommissie kunnen we nu al bijna niks organiseren door corona”, vertelde Nikki, een van de acht commissieleden die vrijdag de kou trotseerden om als een fietsende Cupido met liefdesverklaringen en andere boodschappen te strooien. ,,Er zijn veel minder feesten geweest, er is al heel veel afgelast. Dus nu wilden we wat doen.”

Rico: ,,Iedereen kon gewoon een roos bestellen. In plaats van die in de klas te bezorgen, zijn we met vier tweetallen met een fietskar de weg opgegaan. Twee in Soest, en twee in Baarn. In totaal zijn er bij zo’n 170 leerlingen een roos of rozen bezorgd.”

Veel leerlingen waren blij, ook verlegen, of werden rood. De ouders waren helemaal enthousiast

VERLEGEN De actie, dit keer in een ander maar misschien nog wel leuker jasje, leverde overal enthousiaste reacties op. Rico: ,,Er zijn een meisje en een jongen die voor elkaar een roos hadden besteld. Dat wisten ze niet van elkaar, maar we konden wel merken dat ze erop gehoopt hadden.” Nikki: ,,Je kon wel zien dat ze het heel leuk vonden. We hebben heel veel blozende gezichten gezien, vandaag. Veel leerlingen waren blij, maar ook verlegen. Een jongen deed heel stoer, maar kreeg wel een rood gezicht. Sommigen wilden het voor hun ouders niet weten, maar juist de ouders waren helemaal enthousiast.”

LEUK OF AARDIG Er waren ook broers en zussen, en vrienden en vriendinnen, die elkaar - twee nachtjes slapen vóór Valentijnsdag - verrasten met een roos en een leuke boodschap, want elke bloem ging gepaard met een persoonlijk berichtje. Gewoon maar iets leuks of aardigs, maar toch ook wel om te laten weten dat de een de ander wel heel erg leuk vindt. De meeste afzenders hadden geen last van schaamte. Ongeveer zeven op de tien leerlingen had zijn of haar naam op het kaartje achtergelaten, dat aan de verpakking van de roos was bevestigd.

Of de Valentijnsactie van Het Baarnsch Lyceum nieuwe relaties teweeg zal brengen, dat moet nog even worden afgewacht. De redactie van de Soester Courant hoort het graag als dat het geval is: www.soestercourant.nl of onze Facebookpagina.

Door Johan van Beek

advertentie
advertentie