Enkele van de Soesters die betrokken zijn bij Herenboeren Soest. Er komen weer twee informatieavonden. Via Zoom.
Enkele van de Soesters die betrokken zijn bij Herenboeren Soest. Er komen weer twee informatieavonden. Via Zoom. Herenboeren Soest

Herenboeren Soest gaat door en informeert digitaal

11 februari 2021 om 10:01 Natuur en milieu

SOEST Nu fysieke bijeenkomsten niet mogelijk zijn, gaat Herenboeren Soest digitaal verder met het informeren over de plannen voor een Herenboerderij in Soest. Belangstellenden kunnen op donderdag 18 februari en dinsdag 23 februari ‘inzoomen’.

In Soest is een initiatiefgroep bezig met het oprichten van zo’n boerderij. Centrale gedachte is dat een coöperatie (bestaande uit tweehonderd deelnemende huishoudens) een boerin of boer in dienst heeft die op een gepacht stuk grond op biologische wijze groenten en fruit verbouwt en vee houdt. Daarbij valt te denken aan het gemengde bedrijf van vroeger. Leden van de coöperatie hoeven zelf geen boerenwerk te doen, maar mogen zich uiteraard wel vrijwillig inzetten om te helpen bij het boerenwerk.

In een presentatie van ongeveer een uur horen en zien geïnteresseerden hoe een Herenboerderij eruitziet en wat de voordelen ervan zijn. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen en na afloop eventueel met een van de kartrekkers nog door te praten over de Herenboerderij.

Om het enthousiasme te spreiden, is ervoor gekozen om twee avonden te organiseren. Wie interesse heeft, kan een mailtje sturen met de voorkeursdatum en het aantal deelnemers aan de sessie. Een mailtje met de link voor de betreffende avond volgt dan zo snel mogelijk, laten de organisatoren weten. Beide presentaties beginnen om 20.00 uur. Aanmelden via soest@herenboeren.nl.

advertentie
advertentie