Met man en macht wordt de ijsbaan sneeuwvrij gemaakt, zodat het ijs sneller kan aangroeien.
Met man en macht wordt de ijsbaan sneeuwvrij gemaakt, zodat het ijs sneller kan aangroeien. Jaap van den Broek

Met man en macht de Soester ijsbaan sneeuwvrij maken

11 februari 2021 om 07:30 Recreatie

SOEST Met man en macht is woensdag gewerkt om de Peter’s Baan sneeuwvrij te maken. Als de witte deken is verwijderd, zal het ijs met de vorst van deze dagen en nachten veel sneller aangroeien.

De verwachting is dat er vanaf vrijdag op de ijsbaan aan de Eemweg geschaatst kan worden. De meest actuele informatie over de opening is te vinden op de site van de ijsvereniging: www.petersbaan.nl. Zodra de baan open is, zullen er in Soest groene vlaggetjes worden opgehangen.

Er gelden dit jaar wel speciale regels op de Peter’s Baan die - zo is nu wel zeker - na lange tijd het hek weer kan openen voor schaatsliefhebbers.

Er worden maximaal honderd schaatsers tegelijkertijd op het ijs toegelaten. Daarbij hebben de vierhonderd leden (die in de voorverkoop een abonnement aanschaften) voorrang op de kruising van de Eemweg en het terrein van de Peter’s Baan.

Wie rondjes wil rijden of gewoon lekker wat wil schaatsen, moet wel een dag van te voren reserveren. De vrijwilligers van de ijsbaan maken dan een schema.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie