Afbeelding
RMN

Prioriteit bij gladheidsbestrijding: geen afvalinzameling

8 februari 2021 om 08:03 Overig

SOEST Reinigingsbedrijf Midden Nederland haalt maandag 8 februari geen afval op.

De medewerkers van Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) zijn al meer dan 24 uur bezig de wegen begaanbaar te houden, maakte het bedrijf op zondagavond bekend. ,,Elke ploeg is inmiddels twaalf uur in de weer en de straten blijven besneeuwd en glad. Vanwege het weekend en de avondklok is er minder verkeer op de weg en daardoor is het strooizout op sommige plekken niet goed ingereden. Vanwege deze winterse omstandigheden haalt RMN op maandag 8 februari dan ook geen afval op.”

PRIORITEIT BIJ GLADHEID Aangezien zij de strooiploegen van afgelopen weekend hun (verplichte) rust moeten geven, zet het bedrijf maandag 8 februari medewerkers van de inzameling ook in op de gladheid en sneeuwbestrijding. Zo zorgen wij ervoor dat de wegen weer begaanbaar en veilig worden. Dit betekent dat er geen medewerkers beschikbaar zijn om containers te legen. Inwoners hoeven hun container dan ook niet aan de weg te zetten.

Maandagmiddag bekijkt RMN of de afvalinzameling op dinsdag wel door kan gaan. Dat is afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is nog onduidelijk of er een vervangende dag komt waarop de containers wel geleegd worden. Meer informatie volgt later.

advertentie
advertentie