Ruim een jaar is het pand van garage Plekkepoel bewoond door krakers. De gemeente wil hen nu weg hebben om hier woningbouw mogelijk te maken.
Ruim een jaar is het pand van garage Plekkepoel bewoond door krakers. De gemeente wil hen nu weg hebben om hier woningbouw mogelijk te maken. Eempers

Gemeente wil krakers weg hebben

6 februari 2021 om 15:11 Nieuwbouw

SOESTERBERG ,,Onze intentie is het geven van een tijdelijke invulling aan deze anders leegstaande ruimte. Wanneer de plannen gerealiseerd kunnen worden, maken wij hier graag plaats voor. Hiermee gaan wij er van uit dat het duidelijk is dat wij de ontwikkelingsplannen in dit gebied niet in de weg willen zitten.”

Dit schreven de krakers van de voormalige garage Plekkepoel met tankstation en woning aan de Amersfoortsestraat in oktober 2019. Voor de gemeente is die toezegging blijkbaar niet voldoende. In een adviesnota aan de raad kondigen burgemeester en wethouders aan ,,via de rechter ontruiming van het pand te vorderen.” Volgens b. en w, hebben zij zonder toestemming het gebouw in gebruik. Nu staan ze de voorgenomen bouwontwikkeling en de daaraan voorafgaande sanering in de weg. 

De gemeente wil dat de krakers het pand, dat in 2018 leeg kwam te staan, verlaten nu hiervoor een koper is gevonden. Pas als de krakers weg zijn kan het perceel aan de nieuwe eigenaar worden overgedragen. Hij wil er woningen bouwen. Dit past in de ontwikkeling van het gebied Soesterberg-Noord, een deelproject van het Masterplan Soesterberg, dat van bedrijventerrein verandert in woongebied. Daardoor ontstaat een naadloze aansluiting op de nieuwe woonwijk Vliegbasis.

Soesterberg-Noord is een woon-werkgebied. Van oudsher is hier sprake van een mix van woningen en bedrijven. Door bedrijfsuitbreidingen kreeg het gebied steeds meer de uitstraling van een bedrijventerrein. Dat is nu aan ’t veranderen. Behalve de Plekkepoel-locatie staan nog meer bedrijven in het gebied op de nominatie om afgebroken te worden ten behoeve van woningbouw, zoals het al grotendeels ontmantelde pand van Securitas en het naar Zeist verhuisde garagebedrijf JagPoint. 

advertentie
advertentie