Afbeelding
Recreatie Midden-Nederland,

Gemeente Soest: ‘Plan je bezoek aan natuurgebied’

29 januari 2021 om 06:43 Recreatie

SOEST Door de corona-maatregelen neemt de druk op de Soester natuurgebieden elk weekend toe. ,,Wij roepen iedereen op om zoveel mogelijk lopend of op de fiets te komen. Bij extreme drukte zijn we genoodzaakt de parkeerterreinen af te sluiten”, aldus de gemeente Soest.

Vanwege de coronamaatregelen is het op vrijdag en in de weekenden erg druk in de natuurgebieden. ,,Daarom vragen we bezoekers hun bezoek zo goed mogelijk te plannen. Tussen 11.00 en 16.00 uur is het druk op de parkeerplaatsen waardoor we deze moeten afsluiten. Kom daarom lopend of met de fiets, of eerder op de dag.”

,,In de Soester natuurgebieden is genoeg ruimte om op veilige afstand te wandelen”, vervolgt de gemeente. ,,Daarom vragen we iedereen zoveel mogelijk in de eigen omgeving naar buiten te gaan. Zo verkleinen we de druk op de parkeerterreinen en kan iedereen veilig en op afstand naar buiten gaan.”

Via druktemonitor Utrecht kunnen bezoekers vooraf zien of het op hun favoriete plek druk of rustig is. Kijk daarvoor op www.druktemonitorutrecht.nl

advertentie
advertentie