Afbeelding
Citymarketing

Lockdowntip: rondje kunst en beweging door centrum van Amersfoort

20 januari 2021 om 13:00 Activiteiten

REGIO Tijdens een nieuwe wandeling door het centrum van Amersfoort ontdekken deelnemers kunstwerken in het centrum van de keistad. Van omgetoverde etalages tot gedichten op de muren van de stad. Alle kunstwerken die de wandelaar tegenkomt, zijn gemaakt door Amersfoortse kunstenaars.

Citymarketing Amersfoort heeft meegewerkt aan de lancering van een kunstzinnige wandelroute samen met de gemeente Amersfoort, binnenstad ondernemers, kunstenaars en stadsdichters. De uitkomst is ‘Tijd voor je Rondje Kunst en Beweging’. 

Even de benen strekken, het hoofd leeg maken én cultuur opsnuiven

Tijd voor je Rondje Kunst en Beweging is tot en met 31 maart te bekijken en bewandelen. Zo wordt iedereen uitgenodigd om even de benen te strekken, kunst en cultuur in Amersfoort op te snuiven én even het hoofd leeg te maken in deze tijden. ,,De route en etalages zijn verlicht en verbindt de binnenstad met de Nieuwe Stad op een betoverende manier. Verwonder je, laat je verrassen en laat je fantasie de vrije loop met kunst en street-art in onze stad”, schrijft Citymarketing.

Wandelaars komen alles te weten over de kunstwerken en kunstenaars via het scannen van QR-codes tijdens de wandeling. Dit maakt het een speelse, interactieve wandeling voor jong en oud.

De gratis printbare route is te vinden op deze website en kan gewandeld worden van 20 januari tot en met 31 maart. Er is ook een digitale versie beschikbaar. De gratis route is voor jong en oud en zo’n 3 kilometer lang (ongeveer 40 minuten). De route start en eindigt bij café-restaurant Kroast aan de Kleine Koppel 36.

advertentie
advertentie