COVID-19 beslommeringen

14 januari 2021 om 09:19 Lokaal Deel je nieuws

De burgemeester van Soest heeft als enige portefeuille veiligheid daarom heb ik hem begin december een e-mail gestuurd waarin ik mijn verwondering uitsprak dat in Corona tijd iemand langs de deuren loopt met abonnementen voor gas en elektra en zich niet aan de 1,5 meter regel houdt. Zonder mondkapje loopt deze superspreader van deur naar deur waarbij de kans reëel is dat kwetsbare ouderen in mijn wijk besmet raken en wellicht komen te overlijden.

Nu krijg ik sinds juni 2020 van Budget Energie stroom en gas geleverd. Mijn onmiddellijke actie was dat ik de directie van de firma Budget Energie heb laten weten dat ik deze domme manier van verkopen niet op prijs stel en dat men aan overleden klanten weinig plezier beleefd. Tevens heb ik gemeld dat wanneer de termijn afloopt ik geen gebruik meer zal maken van deze leverancier.
Inmiddels is de colportage van Budget Energie gestaakt.

Een ambtenaar van de gemeente Soest belde mij begin januari op met de mededeling dat mijn e-mail bericht de burgemeester niet zou bereiken, het mailtje was besproken in een team en terzijde gelegd. Er was geen vent vergunning nodig om langs de deuren zaken aan te bieden en een mondkapje in de buitenlucht was niet verplicht. De 1,5 meter afstand was wel noodzakelijk wanneer ik een overtreding constateerde wilde men wel een BOA sturen om een vermanend gesprek te voeren en eventueel te bekeuren. Verder was het toegestaan spullen langs de deur te verkopen, het ambtelijke apparaat zag geen mogelijkheden dit aan banden te leggen.

Zij woonde in Soest en had nooit mensen aan de deur die gas en elektra verkopen. Ze had twee dochters en ik moest begrijpen dat die heel veel via het internet bestelden dat aan de deur werd afgeleverd. Onvermeld werd dat kinderen slechts lichte griepverschijnselen krijgen van een besmetting met COVID-19, kwetsbare ouderen echter kunnen komen te overlijden.
Haar advies was een briefje aan de deur te hangen met de mededeling dat er aan deur geen abonnementen besteld worden. Weliswaar ben ik oud en chronisch ziek maar gelukkig ben ik mentaal nog wel bij de tijd zodat ik verbijsterd achterbleef na dit telefoontje.

Ik ben blij dat mijn bijdragen middels de  belastingen zo goed besteed worden in het gemeentehuis en dat de burgemeester en zijn ambtenaren zo min mogelijk worden lastig gevallen in de veiligheidscoördinatie voor de Soester burgers.

advertentie
advertentie