Afbeelding
Jaap van den Broek

Frank Bruijnis tekent bij voor nog een seizoen bij SO Soest

6 januari 2021 om 17:40 Voetbal

SOEST SO Soest-hoofdtrainer Frank Bruijnis is ook in het seizoen 2021/2022 de eindverantwoordelijke voor de selectie. In de eerste week van het nieuwe jaar kwamen de 30-jarige trainer uit Zeist en de technische commissie van SO Soest tot een overeenkomst voor nog een seizoen. Ook assistent Arjan Hoeffnagel blijft bij de club.

Volgens Peter van Loon, voorzitter van de technische commissie, was er geen moment van twijfel. ,,Frank is afgelopen zomer bij onze vereniging gestart. Hij heeft natuurlijk nauwelijks de kans gehad om met het team resultaten te boeken. Maar in de korte tijd dat hij nu bij ons werkzaam is vallen alleen maar positieve zaken op. Frank heeft een tactisch sterk verhaal en gaat uitstekend met de spelersgroep om.”

VANZELFSPREKEND Het seizoen was slechts vier wedstrijden onderweg toen er een streep door de competitie ging. Vanaf 11 oktober van het afgelopen jaar ligt de bal stil. Van Loon merkt op dat de periode daarna goed werd ingevuld. ,,In de coronatijd heeft Frank met creatieve ideeën de groep aan de gang gehouden en is hij bezig geweest om iedereen fit te houden.”

Voor Bruijnis was het vanzelfsprekend om ook het komende seizoen voor de selectie van SO Soest te staan. ,,Eigenlijk wordt volgend seizoen pas mijn eerste echte seizoen bij deze mooie club. Daarom waren beide partijen er snel uit. Ik had zelf ook geen plannen om iets anders te gaan doen en de club zat er net zo in. Na een paar zinnen waren wij er al uit. Niet zo gek natuurlijk in deze situatie.”

CORONAGAMES De SO Soest-trainer is de afgelopen maanden op alternatieve manier aan de slag gegaan met de spelersgroep. ,,We hebben voor de feestdagen de coronagames gehouden. Dat was hartstikke leuk. Het is natuurlijk niet het echte voetbal. Wij zijn natuurlijk niet als klein jochie op voetbal gegaan om in viertallen te trainen. Maar toch was de opkomst gigantisch goed. De jongens vinden het fijn om bij de club te zijn en even lekker bezig zijn. In conditie komen en bezig zijn met elkaar. In deze dagen is het contact zoveel minder met thuiswerken en thuisstudie. De laatste weken mochten we alleen met tweetallen trainen. Dat hebben we niet gedaan, organisatorisch was dat niet mogelijk.”

Hoe de competitie hervat gaat worden is ook voor Bruijnis speculeren. ,,Ik heb toch nog wel ergens de hoop dat we iets kunnen doen. Dat we als team ons kunnen bewijzen en een prijsje kunnen halen. Er zit meer in deze ploeg dan we tot nu toe hebben laten zien. Ik hoop dat we een nieuwe halve competitie spelen. Of de poule in tweeën dan een hele competitie. Het is volgens mij geen optie om de opgestarte competitie af te maken. Je kan niet de spelregels tussentijds veranderen.”

AMBITIE Natuurlijk gaan de gedachten bij de trainer ook al naar het volgende seizoen waarin hij kleur wil geven aan de ambitie van SO Soest. ,,Die ambitie, promotie naar de eerste klasse, is de reden dat ik naar SO Soest ben gegaan. Ik doe het niet voor alleen maar een beetje meedoen in de tweede klasse. Dat is ook te matig voor een club met de grootte en potentie van SO Soest. Het is mooi dat de club dat met zoveel mogelijk eigen jongens wil doen. Maar ze moeten er dan wel klaar voor zijn. Het is een flinke stap om ineens van de JO19 naar het eerste te stappen. Het is een goede ontwikkeling dat SO Soest met een O23 wil starten. Zo krijgen talenten de tijd om zich te ontwikkelen voor het eerste of tweede elftal. Zo kan een speler bij SO Soest stappen maken. Die opbouw is belangrijk.”

Bruijnis hoopt dat de huidige spelersgroep intact blijft. ,,Als wij een goed plan hebben - en ik denk dat wij dat hebben - dan gaan ze niet naar een andere club. Wij willen doelgericht presteren in een omgeving waar, naast prestatie, ook gezelligheid en sfeer belangrijk is. Maar uiteraard is iedereen vrij in eigen keuze. Wil je op niveau voetballen en prestaties leveren of kies je alleen voor gezelligheid. Bij SO Soest is het ook gezellig, maar de ambitie is er ook. Ik verheug mij nu al op de periode die komen gaat.”

advertentie
advertentie