Afbeelding
Pixabay

Rioolwerkzaamheden op verschillende plekken in Soest en Soesterberg

5 januari 2021 om 12:40 Wonen

SOEST Gedeeltes van het riool in verschillende straten in Soest en Soesterberg vertonen gebreken. In de periode januari tot en met maart worden deze stukken gerenoveerd, meldt de gemeente. 

Als voorbereiding voor het herstel van de gebreken gaat het bedrijf M.J. Oomen de stukken van het riool schoonmaken en controleren. Dit werk voert het bedrijf in januari uit.

Na de controle herstelt M.J. Oomen de gevonden problemen. Zij renoveren de rioleringen van binnenuit. Dit gebeurt met een kous die ze in het riool aanbrengen. Op die manier hoeven de straten niet opengebroken te worden.

VERKEERSREGELAARS Het verkeer kan tijdelijk last hebben van de werkzaamheden. De vrachtauto’s die reinigen en renoveren staan midden op straat of op het fietspad. Dit kan volgens de gemeente niet anders. De duur van de werkzaamheden bij een put variëren van circa dertig minuten tot een hele dag. Werkzaamheden in drukke straten worden buiten de spits en onder begeleiding van verkeersregelaars uitgevoerd. 

,,Meestal merken inwoners weinig tot niets van de werkzaamheden. Men kan het toilet en de douche gewoon gebruiken”, geeft de gemeente aan. Maar om een grote hoeveelheid afvalwater te voorkomen, vraagt de aannemer om tijdens het renovatiewerk geen wasmachine, vaatwasser of ligbad te gebruiken. Omwonenden worden van te voren geïnformeerd.

GEUROVERLAST Tijdens de reinigingswerkzaamheden is het mogelijk dat bij wastafels of gootstenen wat water opborrelt. Dit ontstaat door luchtverplaatsingen in het hoofdriool. Hierdoor kan soms geuroverlast ontstaan. Dit kan opgelost worden door wat leidingwater door de wastafel, gootsteen of douchebak te laten stromen. Ook wordt aangeraden om de deksel van de WC gesloten te houden tijdens de werkzaamheden. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie