Afbeelding
Politie Fryslan

Lichaam Dénis Heinen gevonden in kanaal Franeker (update)

3 mei 2018 om 15:59 lokaal

SOEST De politie heeft vanmiddag het lichaam van de vermiste Dénis Heinen (26) uit Soest gevonden in het water van het Harinxmakanaal in Franeker. Hij is verdronken. Er zijn geen sporen van een misdrijf aangetroffen.

Dat meldt de Friese politie via twitter. In het water werd vandaag met onder meer duikers en speurhonden gezocht naar Heinen, ook een politiehelikopter werd daarbij ingezet. Even voor 16.00 uur meldde de politie dat er een overleden persoon in het water van het kanaal is gevonden en dat er onderzoek gedaan wordt naar de identiteit. Even later bevestigde familie van Heinen al dat het om de vermiste Soester gaat.

Heinen was met vrienden naar de Friese stad gegaan om Koningsdag te vieren. Ze verbleven op een zeilboot in de haven van Franeker. Sinds zondagochtend was Heinen echter niet meer gezien en daarop werd de politie ingeschakeld. Een grote zoekactie volgde, onder andere met sonar-apparatuur en duikers werd de haven van Franeker uitgekamd. Tot vandaag zonder resultaat waarna ook in het Harinxmakanaal gezocht werd. Daar werd vanmiddag dus het lichaam van de Soester gevonden.

advertentie
advertentie