De plek die is aangewezen als pleisterplaats met horecagelegenheid op de vliegbasis Soesterberg bij de Batenburgweg.
De plek die is aangewezen als pleisterplaats met horecagelegenheid op de vliegbasis Soesterberg bij de Batenburgweg. Eempers

Vergroting pleisterplaats op vliegbasis Soesterberg verbetert kwaliteit

30 april 2018 om 15:30 lokaal

SOESTERBERG Omdat de horecagelegenheid annex ontmoetingsplaats en speelplaats die binnenkort wordt gerealiseerd op de pleisterplaats op de vliegbasis Soesterberg nabij de Batenburgweg een minimaal aantal onderdelen nodig heeft met een minimale grootte om de gewenste activiteiten te kunnen uitvoeren en de bezoekers goed te kunnen bedienen, is een overschrijding nodig van de oorspronkelijk aangehouden vierkante meters in het bestemmingsplan.

Burgemeester en wethouders antwoorden dit op de vraag van de raadsfractie POS wat de reden is van de uitbreiding. „Hoge ruimtelijke verblijfskwaliteit, met de juiste logistiek en op de juiste manier verbonden aan deze specifieke omgeving is een puzzel op zich. De vorm van de kavel, alle minimaal benodigde onderdelen in het gebouw en de wens om de toiletten ook voor niet restaurant bezoekers toegankelijk te maken vragen in deze situatie meer vierkante meters dan oorspronkelijk begroot. Kortom, de gevraagde en gewenste verblijfskwaliteit van het gebouw wordt hierdoor vergroot". Dat het college hiervoor geen toestemming aan de gemeenteraad heeft gevraagd en de omwonenden niet heeft ingelicht, is omdat de bevoegdheid om voor de betreffende onderdelen af te wijken van het bestemmingsplan bij het college ligt. De gemeenteraad heeft hierin geen rol. Belanghebbenden kunnen, nadat die vergunning is verleend, bezwaar maken wanneer zij het niet met het besluit eens zijn.

GEEN NADELEN Het gebouw ligt op ruime afstand van andere bebouwing waardoor de voorgenomen vergroting geen nadelige gevolgen heeft voor de omgeving. Ook voor de verdere inrichting van het terrein rondom het gebouw heeft deze vergroting geen negatieve effecten, omdat het gehele terrein ten dienste staat van de bij de bestemming behorende functie. Daarnaast zorgt het realiseren van een markante horeca met de gewenste hoge ruimtelijke verblijfskwaliteit op de pleisterplaats juist voor zowel de bewoners uit Soesterberg als recreanten een aantrekkelijkere bestemming.

BEHOUD NATUUR Er hoeft voor de uitbreiding geen groen te verdwijnen. Het beoogde restaurant is gelegen binnen het bouwvlak op gronden met de bestemming Horeca. Daarbij zijn geen regels zijn gesteld over groenvoorzieningen anders dan dat deze zijn toegestaan binnen de horecabestemming. Momenteel wordt in samenspraak met de exploitant een ontwerp gemaakt voor de buitenruimte, binnen de bestemming Horeca. Daarin komt ruimte voor parkeren, fietsenstallingen en spelen in de natuur.

advertentie
advertentie