Afbeelding
Privébezit familie Heinen

Dénis Heinen (26) uit Soest vermist in Franeker

30 april 2018 om 11:11 lokaal

SOEST De politie van Friesland is op zoek naar de 26-jarige Dénis Heinen uit Soest, die sinds zondagochtend vermist is. Hij was in Franeker om met twee vrienden Koningsdag te vieren.

De politie was maandag in het water rondom de jachthaven en in de boothuizen aan het zoeken naar de vermiste Soester. Daarnaast houdt de politie een buurtonderzoek en wordt gekeken of er camera's in de buurt hangen die een glimp van Heinen hebben opgevangen.

Forensisch rechercheurs waren maandag bezig met het veiligstellen van sporen in en rondom de boot. Het landelijk team onderwaterzoekingen ondersteunt de zoekactie. Heinen verbleef samen met zijn twee vrienden in een zeilboot in de haven van Franeker. Zondagochtend hebben zijn vrienden de Soester voor het laatst gezien. Toen hij 's avonds nog steeds spoorloos was, is de politie ingeschakeld.

Woordvoerder Ron Reinds van de politie Noord-Nederland: ,,Dénis is in de nacht van zaterdag op zondag voor het laatst gezien door zijn vrienden aan boord van zijn zeilboot 'De Hermelijn.' Ze gingen lang uitslapen en toen ze zondagmorgen wakker werden was Dénis er niet. Ze gingen ervan uit dat hij in de loop van de dag weer op zou dagen, maar toen hij 's avonds rond half elf nog niet terug was hebben ze alarm geslagen."

Mensen met tips kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

advertentie
advertentie