Team De Duinkikkers met de medailleoogst!!
Team De Duinkikkers met de medailleoogst!! De Duinkikkers - Janine Ophorst

Duinkikkers oppermachtig tijdens IJssalon Bemer Kikkerwedstrijd

28 april 2018 om 23:19 Sport/sport Deel je nieuws

De zwemploeg van De Duinkikkers heeft de nare nasmaak van het missen van het kampioenschap volledig weggespoeld. In eigen huis zwommen de Soesters tijdens de IJssalon Bemer Kikkerwedstrijd namelijk 38 van haar 44 starts in nieuwe persoonlijke recordtijd. Daarnaast bleven er dertien gouden, twaalf zilveren en zeven bronzen medailles in Soest. 

Als klap op de vuurpijl werden er liefst zeven clubrecords verbroken. Maaike de Boer en Femke Doorenbos zwommen op respectievelijk de 400 meter wisselslag en 400 meter vrije slag de snelste race van een dame ooit in de geschiedenis van De Duinkikkers. De 14-jarige Doorenbos zwom daarnaast ook nog een clubrecord op de 400 meter wisselslag, wat ook de elfjarige Daniek Willemse en de evenoude Niek van Leeuwenkamp op die afstand lukte. Angela Whitney (200 meter rugslag) en Lucas Bemer (200 meter schoolslag) zwommen ook harder dan elfjarigen ooit hadden gedaan op betreffende afstand.

Ploegleiders Jeffrey Roest, Lianne van Veen, Sven van Zanten en de geblesseerde Peter Voerman konden niet anders dan diktevreden zijn. Naast bovenstaande prestaties regende het namelijk uitstekend uitgevoerde races, wat veel perspectief bied voor de komende wedstrijden!

advertentie
advertentie