Het team krijgt complimenten voor de spirit in de ploeg!!
Het team krijgt complimenten voor de spirit in de ploeg!! De Duinkikkers - Inge Roskam

Duinkikkers grijpt nipt naast het kampioenschap

22 april 2018 om 22:47 Sport/sport Deel je nieuws

Het spiksplinternieuwe Amerena in Amersfoort leek voor de zwemploeg van De Duinkikkers een geweldig decor om de laatste horde naar het kampioenschap te nemen. Na vier rondes stond de ploeg in leidende positie, waardoor de 46 meegereisde zwemmers 110% gaven om deze positie te verdedigen. Onder hen maakte Devi de Gier met een PR haar rentree, terwijl Daantje van Essen een uitstekend en foutloos debuut kende.

De 54 persoonlijke records en 4 clubrecords die mee naar Soest gingen waren echter niet genoeg voor het kampioenschap en promotie naar de landelijke C-klasse. KZC uit Beverwijk gaf in de slotronde nog meer gas, waardoor de Soesters op 12,96 seconden opnieuw runner-up werd. Ondanks de teleurstelling is die tweede plaats een uitstekende klassering voor de Soester, die in het begin van het seizoen de middenmoot als doelstelling had genoteerd.

In het zwemstadion van Amerena zwommen Maaike de Boer (200 meter wisselslag) en Noha Zwiers (100 meter vrije slag) naar individuele clubrecords. Op de 4x50 meter vrije slag zwommen Emma Batenburg, Femke Doorenbos, Karin de Ridder en Noortje Wijnstekers naar een ongekende 1.58.97! Dit was naast een clubrecord goed voor een aanzienlijke winst.

Het slotakkoord werd ook een prooi voor De Duinkikkers. Invaller Mart van Leeuwenkamp wees zijn ploeg met een geweldig PR de juiste weg op de 8x50 meter vrije slag. Maaike de Boer tikte uiteindelijk in 3.50.11 aan, nadat ook Femke Doorenbos, Sam Stalenhoef, Noortje Wijnstekers, Kevin Roest, Noha Zwiers en Jeffrey Roest hadden gezwommen. Het achttal zwom liefst zes seconden onder het staande clubrecord!

Ondanks het uistekende presteren blijft de ploeg ook volgend seizoen in de regionale eerste klasse. Voor dit seizoen resten nog diverse langebaan toernooien, met onder andere de regiokampioenschappen, de NK Masters en de NJJK. Om te beginnen zijn de Soesters komende zaterdag gastheer van de IJssalon Bemer Kikkerwedstrijd.

advertentie
advertentie